Bloemen voor Ella.
Bloemen voor Ella.

Erkenning voor 20 jaar contactcirkel

Algemeen

Ella van Montfoort doet al 20 jaar de contactcirkel bij Rode Kruis De Bilt. Ze heeft de jaren nooit geteld, dus het was voor haar een verrassing dat ze dit jaar een erkenning zou krijgen voor haar 20 jaar trouwe dienst bij het Rode Kruis. Op 7 januari heeft zij de erkenning in ontvangst mogen nemen. 

De contactcirkel houdt in dat een groep mensen elkaar elke dag op een vast tijdstip belt om te controleren hoe het gaat en om actie te ondernemen als iemand niet reageert. Zo hoeft er nooit iemand dagenlang te wachten om hulp. Daarnaast helpt de contactcirkel ook tegen eenzaamheid. ‘Een telefoontje in de ochtend kan al heel veel zijn, ook al is het maar klein’, aldus Ella: ‘Het contact met de mensen vind ik het leukst’.

Ontmoeting
Om de zes à zeven weken heeft Ella een week lang de leiding over de contactcirkel. Zij vindt het contact met de mensen het leukst van haar taken. Een paar keer per jaar komt de contactcirkel en de leiding van de contactcirkel bij elkaar. Ze vindt het leuk om dan iedereen te zien en de nieuwe mensen uit de contactcirkel te ontmoeten die ze alleen nog telefonisch had gesproken. Ze heeft ook veel goedlopende contacten gekregen via de contactcirkel en spreekt deze mensen ook buiten de cirkel om.

Trots
Ella kijkt met plezier terug op haar 20 jaar tijd bij het Rode Kruis. Ze hoopt het nog een poos te kunnen doen. Ella is erg bescheiden. Toen haar werd gevraagd of ze trots was op haar trouwe dienst bij het Rode Kruis, gaf ze aan dat ze niet trots is, maar dat ze het heel leuk vindt om te doen: ‘Ik vind trots wel een heel groot woord’. Maar het Rode Kruis is wel erg trots op haar. Het Rode Kruis hoopt ook dat ze nog een poos wil blijven en is haar erg dankbaar.         (Freek van Ee)