Ruut te Velthuis, Nico en Toos Drieënhuizen en Rolf Nijsse met de midwinterhoorns.
Ruut te Velthuis, Nico en Toos Drieënhuizen en Rolf Nijsse met de midwinterhoorns.

Midwinteravond bij wijkvereniging Noord Oost De Bilt

Algemeen

Vrijdag 16 december organiseerde Wijkvereniging Noord Oost De Bilt een midwinteravond voor haar leden. Het Rode Kruisgebouw was voor de gelegenheid omgetoverd tot een sfeervolle ruimte met honderden lichtjes. Ondanks de gladheid kwamen er zo’n 50 buurtbewoners.

De gasten werden buiten ontvangen bij een knapperend houtvuurtje. Onder het genot van chocolademelk en glühwein konden zij luisteren naar de bijzondere klanken van de midwinterhoorn, bespeeld door Ruut te Veldhuis. Ook buurtgenoot Nico Drieënhuizen bracht zijn zelf gemaakte midwinterhoorns mee. Binnen, bij de hapjes en drankjes, vertelde Te Velthuis over de eeuwenoude traditie van de midwinterhoorn, werden de favoriete kerstnummers van buurtgenoten gedraaid, maakten de kinderen kerstversieringen en trad buurtgenoot Marcelle Mulder op met een spannend, zelfgeschreven kerstverhaal. 

Activiteiten
Onder het motto ‘Samen maken we onze wijk’, organiseert Wijkvereniging Noord-Oost De Bilt gedurende het jaar verschillende activiteiten om het onderlinge contact tussen buurtbewoners te bevorderen. Daarnaast maakt de wijkvereniging zich sterk voor een mooie, veilige en schone wijk en en behartigt ze de gemeenschappelijke belangen van buurtbewoners bij de gemeente en anderen. Wie in Noord-Oost De Bilt woont en lid wil worden kan contact opnemen met Willemien Veldman-Marsman, tel. 06 51471207.