Het Shopu-orkest op 29 oktober tijdens de matinee van Kunst en Genoegen in Maartensdijk.
Het Shopu-orkest op 29 oktober tijdens de matinee van Kunst en Genoegen in Maartensdijk. Foto: [foto Henk van de Bunt]

Dagorkest zoekt liefhebbers

Algemeen

Het Senioren Harmonie Orkest Provincie Utrecht (afgekort SHOPU) is op 19 mei 1982 opgericht en bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste en ervaren amateurmuzikanten, allen vutters of gepensioneerden. Het orkest geeft uitvoeringen in bejaarden- en verzorgingstehuizen en is ook beschikbaar voor allerlei evenementen en herdenkingen. 

Het optreden kan zowel overdag als in de avonduren plaatsvinden, op alle dagen van de week. De leiding is in handen van de ervaren beroepsdirigent Ton van Overdam, die borg staat voor een goed muzikaal peil en een ontspannen sfeer tijdens de repetities; deze vinden plaats eens in de 14 dagen op woensdagochtend in De Vierstee (Nachtegaallaan) in Maartensdijk. Het orkest is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekgezelschappen (www.knfm.nl). 

Het Shopu is naarstig op zoek naar personen die interesse hebben om mooie en aantrekkelijke muziek te maken op redelijk niveau. Voorzitter Jan Meeuwsen verduidelijkt: ‘In de Bas-, Trombone-, Klarinet- en Hoornsectie zoeken wij nog liefhebbers en bij het melodisch slagwerk is nog plaats. Aspirant leden mogen de eerste 2 maanden gratis meespelen alvorens te beslissen om eventueel lid te worden bij het Shopu. Voor meer informatie kunt u terecht op website www.shopu.nl. waarop o.a. diverse geluidsopname te beluisteren zijn. Belangstellenden kunnen contact zoeken met onze secretaris de heer Gert Huber ghuber@casema.nl’.