Afbeelding

Vier-puntenweekend voor Nova-selectie

Afgelopen weekend was een bijzondere speelronde, daar waar de selectie niet tegen dezelfde vereniging zou spelen. Nova 2 ging op bezoek bij Ekva2 in Almere en Nova1 reisde af naar Kudelstaart voor een pot tegen VZOD 1.

Nova 2 opende de score en heeft daarna de gehele wedstrijd voor gestaan. Al snel stonden zij met een 1-5 score voor. Ekva wist daarna het gat te dichten en kwam terug tot een 4-5. Daarna scoorden beide ploegen om en om tot een 8-9 stand, waarna Nova extra gas gaf en met een 11-15 stand de rust in ging. Al snel in de 2e helft maakten zij daar 11-17 van, maar daarna ging Ekva achter verdedigen waardoor Nova hun eigen spel lastig kon spelen en daardoor niet meer tot scoren kwam. Ekva maakte het nog spannend, maar de voorsprong was groot genoeg waardoor Nova de wedstrijd won met 16-17.

Nova 1 was gebrand om de goede vorm in de zaal door te zetten. Ook zij kwamen al snel op voorsprong en hebben de rest van de wedstrijd niet achter gestaan. In de openingsfase werd er aan beide kanten makkelijk gescoord aan de hand van vrije ballen waardoor de ploegen elkaar in evenwicht hielden met een stand van 5-5. Daarna gaf Nova wat meer gas en gingen zij de rust in met een score van 9-12. In de 2e helft pakte Nova een 4-punten voorsprong die zij hebben volgehouden tot het eind van de wedstrijd. Zij sloten de wedstrijd af met een 16-20 overwinning.

Komend weekend staan er weer thuiswedstrijden voor de selectie op het programma. Nova 2 mag om 14.30 uur aantreden tegen De Vinken 2, waarna Nova 1 om 15.45 uur zal spelen tegen DWS 1. Ook bij deze wedstrijden hoopt de selectie op veel publiek om er weer een 4-puntenweekend van de maken.         (Sam Groenewold)