Ashwin van den Dikkenberg, trotse nieuwe eigenaar van Settlers.
Ashwin van den Dikkenberg, trotse nieuwe eigenaar van Settlers.

Ashwin van den Dikkenberg nieuwe eigenaar restaurant Settlers

Algemeen

- editorial –

Veel blijft hetzelfde, maar ook weer niet

door Rob Klaassen

Op 1 december wordt Ashwin van den Dikkenberg de nieuwe trotse eigenaar van het in 2009 opgerichte restaurant Settlers, Julianalaan 23 in Bilthoven. Ashwin kent Settlers op z’n duimpje. Hij werkt er al sinds 2011 in de bediening en als het nodig is, is hij zelfs als stand-in in de keuken te vinden. Hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een van de bekende gezichten van Settlers. Vanaf 1 december krijgt hij de dagelijkse leiding van dit inmiddels hoog aangeschreven restaurant.

Toen de huidige eigenaar te kennen gaf Settlers te willen verkopen is hij met Ashwin in gesprek geraakt. Niet zo verwonderlijk, omdat Ashwin door z’n ervaring inmiddels alle ins en outs van Settlers kent. Ashwin: ‘Na een korte periode van onderhandelingen zijn we het snel eens kunnen worden. Settlers blijft na de overname gewoon Settlers. Het restaurant heeft een zeer goede naam en kent veel vaste klanten. Ons kwaliteitsniveau is hoog en dat willen we zo houden en het liefst zelfs nog wat verbeteren. De huidige succesformule blijft dan ook bestaan, maar we zijn van plan om daar nog iets aan toe te gaan voegen’. 

Team
‘De huidige medewerkers vormen mede de basis voor het handhaven van de kwaliteit van onze zaak. Ik ben daar ontzettend blij mee, want alleen door hun inzet en gedrevenheid kunnen we samen een goed team vormen, dat kwaliteit weet te garanderen en te handhaven. We hebben er allemaal ontzettend veel zin in om eraan mee te werken dat Settlers z’n activiteiten nog verder kan gaan uitbreiden’.

Uitbreiden
Ashwin: ‘Het is dus mijn bedoeling om aan de bestaande succesformule nog het e.e.a. toe te voegen. Ik denk daarbij aan ‘shared dining’ of eten van oesters aan de bar, wijnproeverijen met daarbij passend eten en thema-avonden. Ons streven is erop gericht dat we voor elk wat wils te bieden hebben. Dus voor jong en oud, alcoholische en non-alcoholische cocktails e.d. Kortom, wat we willen bieden is een beleving die je bij ons ondergaat. Als basis van dit alles liggen verantwoorde producten, vriendelijke medewerkers en ruime openingstijden ten grondslag. Om dit mogelijk te maken zullen er enkele nieuwe medewerkers moeten worden aangetrokken om zo de gasten te allen tijde goed te kunnen bedienen en ook om de uitbreiding van ons aanbod te kunnen ondersteunen. Ik ben me er terdege van bewust dat dit allemaal in deze tijden van schaarste op de arbeidsmarkt bepaald niet gemakkelijk zal zijn. Maar we leggen onze lat hoog’.

Feestelijk
‘Om de overname van een feestelijk tintje te kunnen voorzien, krijgen alle bezoekers van 1 december tot en met 11 december 2022 bij binnenkomst een glas prosecco aangeboden. Wij hopen daarmee dat zij daarbij tevens de beleving ondergaan die een bezoek aan Settlers de moeite waard maakt’.