V.l.n.r. opvolger Evert Boshuis, Frans en Mina van der Tol en bestuurslid Frans Bakker.
V.l.n.r. opvolger Evert Boshuis, Frans en Mina van der Tol en bestuurslid Frans Bakker. Foto: Mark Heus

Afscheid voorzitter SVM

Algemeen

Vrijdagavond 25 november scandeerde het ‘Franssie bedankt’ over de voetbalvelden van SVM. Na vele jaren vrijwilligerswerk bij SVM, waarvan ruim 10 jaar als voorzitter, droeg Frans van der Tol zijn voorzittersstokje over aan Evert Boshuis. Zijn hoed wilde hij niet afstaan.

Frans blijft bij SVM als ‘actief’ als erevoorzitter, zodat hij het relatief jonge bestuur van SVM regelmatig van deskundig advies kan voorzien. Bestuur, activiteiten- en sponsorcommissie maakten er een memorabele avond van. Sponsoren, collega-besturen van buursportverenigingen, leden, oud-leden en andere relaties waren er getuige van. 

Markant
Aan het begin van de avond werden Frans en zijn vrouw Mina op de rode loper binnengehaald onder luid applaus van de aanwezigen. Oud sportwethouder Madeleine Bakker was éen van de drie sprekers: ‘Een markante voorzitter, die voor veel vernieuwing heeft gezorgd met de realisatie van een tribune, prachtige kleedkamer voor het eerste, speeltuin en terras. Maar vooral denken we aan Frans van der Tol als de voorzitter, die dag en nacht klaar stond voor de leden en midden in de vereniging stond en vele vrijwilligers, sponsoren en andere mensen op de been kreeg voor zijn club SVM’. Daarna was het tijd voor de sponsoren voor een workshop met het voetbal-digiboard; voor de andere gasten was er ruimte voor een persoonlijk moment met Frans.

Vuurwerk
Om half negen werd Frans op de middenstip van het hoofdveld toegezongen met de heel toepasselijke nummers ‘I did my way’ en ‘You will never walk alone’. Daar werd bekend gemaakt, dat de tribune van SVM - die mede door de bezielende leiding van Frans werd gerealiseerd - voortaan als de ‘Frans van der Tol-tribune’ door het leven gaat. Ook kreeg Frans zijn eigen persoonlijke geelblauwe SVM-shirt. De avond werd feestelijk afgesloten met vuurwerk en uiteraard was er nog even tijd om onder het genot van een drankje en een hapje voor een napraat.        (Majorie Overvoorde)