Het team van Beng!, Gemeente De Bilt, Mens De Bilt en RSD stond afgelopen maandag op de Hessenweg belangstellenden te woord.
Het team van Beng!, Gemeente De Bilt, Mens De Bilt en RSD stond afgelopen maandag op de Hessenweg belangstellenden te woord. Foto: [foto Henk van de Bunt]

Hulpteam Geld op Orde helpt bij financiële zorgen

Algemeen

Nu de energieprijzen zijn gestegen en het steeds kouder wordt, en de boodschappen steeds duurder zijn, komen mensen in de financiële problemen. Gemeente De Bilt, Mens De Bilt en de Regionale Sociale Dienst (RSD) hebben een hulpteam ingesteld. Maandag 28 november ging ‘Geld op Orde’ van start. 

Ondersteuning en regelingen zijn beschikbaar voor mensen, die in de financiële problemen (dreigen te) komen. Maar omdat er veel verschillende hulpmiddelen beschikbaar zijn, is het soms zoeken waar je terecht kunt. Het hulpteam Geld op Orde wijst mensen de weg. 

Zekerheid en houvast
Wethouder Krischan Hagedoorn (Sociaal Domein): ‘We merken dat er steeds meer inwoners zijn die zorgen hebben over hun inkomen. Het zijn ongelooflijk ingewikkelde tijden als je ziet hoe duur energie en boodschappen zijn geworden en je inkomen niet genoeg meegroeit. Ik hoop dat we met het Hulpteam enige zekerheid en houvast kunnen geven. Er is hulp beschikbaar en ja, dat is soms best zoeken hoe je daar gebruik van maakt. Daarom ben ik heel blij dat we hiermee de straten op gaan’.

Op straat
Het Hulpteam staat deze week in Bilthoven, De Bilt en Maartensdijk. Medewerkers van de gemeente, Mens De Bilt en RSD staan klaar met een gratis kopje koffie en voor een goed gesprek en advies over financiële hulp en ondersteuning. Eerder deze week was het team op de Hessenweg in De Bilt, in Bilthoven aan de Leijenseweg en op woensdag 30 november van 13.30 uur tot 16.00 uur in de Kwinkelier (aan de zijde Sperwerlaan) in Bilthoven. Op donderdag 1 december van 13.30 uur tot 16.00 zal het team op het Maertensplein in Maartensdijk zijn en vrijdag 2 december van 10.00 uur tot 12.30 uur op de Weekmarkt op de Planetenbaan in Bilthoven.