Alle mensen die basketbal leuk vinden zijn van harte welkom in de groep.
Alle mensen die basketbal leuk vinden zijn van harte welkom in de groep.

Basketbal in Bilthoven

Algemeen

door Kees Diepeveen

Veel mensen weten niet dat in De Bilt de mogelijkheid bestaat om te basketballen. Elke dinsdagavond is er een groepje sportieve basketballers, die van 20.30 tot 22.00 uur in de Kees Boekehal in Bilthoven op enthousiaste wijze hun sport beoefenen. 

Wietse de Windt treedt op als woordvoerder van de groep. ‘Er zijn wekelijks 10 tot 12 spelers en speelsters aanwezig om na een gedegen warming up een lekkere partij te spelen. De totale groep bestaat uit 15 mannen en een aantal vrouwen, allemaal in de leeftijd van 18 tot 45 jaar. Het overgrote deel van de leden komt uit De Bilt en Bilthoven. Onze groep maakte in het verleden deel uit van omnivereniging Irene. Toen het basketbal werd stopgezet zijn we als groep verder gegaan. Hieraan is nooit publiciteit gegeven zodat de meeste inwoners van onze gemeente niet weten dat er ook basketbal gespeeld kan worden in onze gemeente’.

Basketbalachtergrond
De groep is heel constant. Er is weinig uitstroom. Omdat de groep niet algemeen bekend is binnen de gemeente komt er maar af en toe een liefhebber bij. Dat gaat dan via mond tot mond. ‘Om ons bestaansrecht te waarborgen zouden we graag ook nieuwe spelers en speelsters willen begroeten. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom. De meeste spelers hebben een basketbalachtergrond, waarbij de dames zelfs op hoog niveau gespeeld hebben’ aldus Wietse. ’We hebben geen ambities voor competitiebasketbal dat vraagt te veel van ons organisatievermogen. Ons doel is om wekelijks met elkaar lekker te trainen en onderlinge wedstrijdjes te spelen. Als er nieuwe mensen bij komen maakt het dat alleen maar leuker’.

Voor meer informatie over deze groep basketballers kan de site bezocht worden: www.basketbaldebilt.nl . Voor meer inhoudelijke informatie kan contact opgenomen worden met Wietse de Windt, tel.: 0627024038 of via info@wietsedewindt.com