Ondanks het druilerige weer liepen vele deelnemers hun rondje door het bos.
Ondanks het druilerige weer liepen vele deelnemers hun rondje door het bos.

Chocolademelkloop op nieuwe locatie

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Zondag 27 november organiseerde Stichting Chocolademelkloop voor de laatste keer de Chocolademelkloop. De start vond plaats op het grasterrein tegenover Jagtlust aan de Soestdijkseweg-Zuid in Bilthoven. Na binnenkomst van alle deelnemers, volgde nog een verloting met mooie prijzen.

Ook dit jaar konden deelnemers weer kiezen uit diverse afstanden: één kilometer, twee kilometer of vijf kilometer. De lopers met één kilometer liepen 2 ronden om alle tenten, de route van twee kilometer was een lus door het bos en de route van vijf kilometer ging door landgoed Houdringe. Na de finish volgde nog een verloting onder de deelnemers, waarbij mooie prijzen te winnen waren als een boodschappenpakket, een telefoon, een chipolatataart of een boormachine.

Beginnersclinic
In voorgaande jaren startten de deelnemers op landgoed Beerschoten in De Bilt. In 2002 werd de beginnersclinic van De Loopschool afgesloten in november. Omdat het meestal koud was, bracht trainer en eigenaar van De Loopschool Saskia Fonteijne warme chocolademelk mee. Dit beviel zo goed onder alle deelnemers, dat het jaar daarop ook familieleden, kinderen en vrienden meededen. Zo ontstond de Chocolademelkloop. Elk jaar liepen meer deelnemers mee. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een middelgrote loop in Nederland met 1500 lopers.