De boom verspreidde in de laatste corona-kerstperiode veel gezelligheid en warmte.
De boom verspreidde in de laatste corona-kerstperiode veel gezelligheid en warmte. Foto: foto David Groothuizen

Weer een boom afgezaagd

Algemeen

In de nacht van dinsdag op woensdag 23 november is de kerstboom van de buurtvereniging Julianalaan Oost afgezaagd en meegenomen. De bewoners zijn geschokt, verdrietig en boos. 

Jaarlijks zorgt een kerstboom op de driesprong met de Paltzerweg voor gezellige warme ontmoetingen tussen buren bij het optuigen van de boom. In de weken voor de kerst wordt er gerepeteerd met het zingen van kerstliedjes in diverse talen. Op kerstavond wordt er gezongen bij de boom en is er aansluitend een rode neuzenborrel met erwtensoep bij een van de buren. 

Nieuw
Reeds jaren werd er na Sinterklaas telkens een nieuwe boom opgetuigd, maar uit oogpunt van duurzaamheid is er in 2020 een grote vaste boom geplant. Kort na de levering is hier, door een onbekende, bruut de top afgezaagd. Het jaar erop is een nieuwe kleinere boom geplant. Deze heeft in de laatste corona-kerstperiode veel gezelligheid en warmte in de straat verspreid.

Herinrichting
Het was sowieso de vraag of de boom kon blijven staan bij de op handen zijnde herinrichting van de driesprong met de Paltzerweg. Maar dat ook deze boom op deze brute wijze aan zijn eind zou komen had niemand verwacht. Er komt natuurlijk met kerst weer een mooie (tijdelijke) boom te staan waarvan de vele voorbijgangers mogen gaan genieten. Of en waar er na de herinrichting weer een grote vaste boom komt te staan is nog onzeker.

Vraag
Heeft u iets gezien of weet u waar de boom staat opgetuigd meldt dit dan aan de plaatselijke politie en de gemeente. En kom natuurlijk een keer in de avond voorbij om te zien hoe mooi de nieuwe kerstboom er dit jaar bij staat.         (Bestuur buurtvereniging Julianalaan Oost)


Ook deze boom kwam op brute wijze aan zijn eind. - (foto David Groothuizen)

Ook deze boom kwam op brute wijze aan zijn eind.