Wijkgeluk naast de Planetenbaan.
Wijkgeluk naast de Planetenbaan.

Elf keer Wij(k)Geluk!

Algemeen

Een kleinschalig buurtfeestje met een hapje, drankje, sport en muziek: Dat is in een notendop het concept van Wij(k) geluk. Afgelopen vrijdag vond bij de Planetenbaan Wij(k)geluk plaats, voor de 11e en voorlopig laatste keer. Ook deze keer was het goed bezocht, met bezoek van meer dan 100 buurtbewoners.

Wij(k)Geluk ontstond in coronatijd met als doel te zorgen voor meer positieve ontmoetingen in de wijk. Het afgelopen jaar is het 11 keer kriskras door de gemeente georganiseerd, van Westbroek tot Burgemeester Heemstra kwartier, van Hollandsche Rading tot Noord-Oost De Bilt.

Succesvol 
Stichting Samen voor De Bilt is initiatiefnemer van Wij(k) Geluk. Samen met Heleen André de la Porte van Dynamo Advies zorgden zij steeds voor een basis van muziek, een sportieve activiteit en hapjes & drankjes. Aanvullend betrokken zij zoveel mogelijk lokale organisaties en buurtbewoners bij de organisatie. Zo was er iedere keer een uniek feestje, toegespitst op de behoefte van de wijk.

Nieuwe contacten
De inschatting is dat meer dan 800 mensen een Wij(k)geluk feestje in de eigen buurt heeft bezocht. En daarmee zijn er veel lijntjes gelegd. Jacqueline Franssens, directeur a.i. van Samen voor De Bilt: ‘Twee mensen zijn al lange tijd buren en constateren dat ze elkaar nu pas voor het eerst spreken. Tijdens een mozaïek workshop bleven 2 deelneemsters opvallend stil: ze vertelden dat ze intens genoten van ‘er zijn’. Meer was niet nodig. Een paar dames bleken zo`n leuke klik te hebben dat ze een koffieafspraak maakten. Het zijn zomaar een paar voorbeelden van een mooie ontmoeting. Het is zo belangrijk dat je mensen kent in je eigen buurt. Als je een buur -al is het maar kort- een keer hebt gesproken, dan is de drempel om elkaar nog eens op te zoeken een stuk kleiner. Met Wij(k) geluk konden we een stap zetten in het verbeteren van de leefbaarheid in buurten. Het project Wij(k)Geluk was een groot succes’.

Wie meer info wil over het werk van Samen voor De Bilt kan contact opnemen met: info@samenvoordebilt.nl (Judith Boezewinkel)