Een mooie cheque voor Leergeld De Bilt. v.l.n.r. Veilingmeester Willem Berdenis van Berlekom, Janine Veldhoven, Jacqueline Franssens en Joke van der Molen.
Een mooie cheque voor Leergeld De Bilt. v.l.n.r. Veilingmeester Willem Berdenis van Berlekom, Janine Veldhoven, Jacqueline Franssens en Joke van der Molen.

Kunstveiling levert 8000 euro voor Leergeld De Bilt

Algemeen

Vrijdagavond 7 oktober organiseerde Soroptimistclub De Bilt - Bilthoven samen met Kunstkring Beekk een kunstveiling in de Centrumkerk Bilthoven. Ruim 50 kunstwerken die allemaal belangeloos ter beschikking waren gesteld wisselden van eigenaar. 

De aftrap van de veiling werd gegeven door burgemeester Sjoerd Potters. Hij ging in op het thema van het kunstwerk Wij/Communicatie en onze relatie met natuur en duurzaamheid. Zijn ‘kavel’ ging voor 500 euro naar de hoogste bieder. Na het eerste kavel werd de hamer overgenomen door veilingmeester Willem Berdenis van Berlekom. Met veel humor en in sneltreinvaart wist hij de aanwezigen te verleiden tot mooie biedingen.

Opbrengst
Aan het einde van de avond overhandigden de voorzitters Janine Veldhoven en Joke van der Molen, van respectievelijk de Soroptimisten en Kunstkring BeeKk, een cheque met daarop 8000 euro aan Jacqueline Franssens, de voorzitter van Leergeld De Bilt. Zij was zeer verheugd met het bedrag en hetgeen Leergeld daarmee kan betekenen voor kinderen in onze gemeente: ‘Helemaal in deze tijd merk je dat gezinnen bezuinigen op de activiteiten van de kinderen, als de kinderen al in de gelegenheid waren om mee te doen’. En meedoen is juist voor kinderen belangrijk om zich te kunnen ontwikkelen en voor te bereiden op hun toekomst’. De opbrengst van de veiling op 7 oktober komt geheel ten goede aan Leergeld De Bilt. (Romana Engeman)