Afbeelding

Drs. P. voor kinderen

Algemeen

Vrijdag 14 oktober zijn Ivo de Wijs en Elisa Pesapane in de Bilthovense Boekhandel (Vinkenlaan 2); de eerste voorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar is van 10.00 tot 11.00 uur en de tweede van half 11.30 tot 12.30 uur. Toegang gratis. 

‘Opeens zijn de grassprieten een ondoordringbaar bos. Wat is er gebeurd? De enorme reus Bombong is een piepklein reusje geworden. Een tovenaar heeft hem verkleind. Omdat Bombong graag wil groeien, begint hij aan een lange reis. Hij trekt door Het Prachtige Land, door Het Duistere Dal en De Dartele Streek. Hij ontmoet vrienden en vijanden en beleeft allerlei fantastische avonturen’.

Heinz Polzer, beter bekend als Drs. P (1919-2015), gold niet als een groot kindervriend, maar schreef niettemin een zowel spannend als vermakelijk verhaal voor kinderen van alle leeftijden. De belevenissen van Bombong werden aanvankelijk gepubliceerd in Donald Duck, maar verschijnen nu voor het eerst in boekvorm. Ivo de Wijs maakte de bewerking en Elisa Pesapane de sprookjesachtige tekeningen