In 2021 waren er bloemen voor de niet-essentiële marktkraamhouders bij terugkeer op de markt.
In 2021 waren er bloemen voor de niet-essentiële marktkraamhouders bij terugkeer op de markt.

Planetenbaanmarkt bruist weer op vrijdag

Algemeen

De markt op de Planetenbaan in Bilthoven is de enige weekmarkt die de gemeente nog telt. Een 20-tal kramen stalt wekelijks van 9.00 – 15.00 uur de waren uit in een langgerekt lint op de Planetenbaan.

Tijdens coronatijd kreeg ook de markt een gevoelige tik. Alle niet essentiële handel mocht er niet meer staan en de markt leefde gedurende een periode van zo’n maand of acht in uitgedunde vorm voort. Inmiddels ligt die periode ver achter ons want sinds mei 2021 is de markt weer zo goed als compleet. Een aantal ondernemers overleefde de coronacrisis helaas niet.

Breed aanbod
Veel van de ondernemers komen van ver en werkdagen van 5 uur ’s morgens tot 7 uur ’s avonds zijn hun niet vreemd. Een enkeling daargelaten zoals de uit de Bilt afkomstige Marco Azzara die met wenskaarten, fournituren en hobbyartikelen naast de kaasboer aan het eind van de markt staat. De markt heeft een aardig compleet aanbod. Er zijn twee kaasboeren, een sterpoelier, een slager, twee groenteboeren, 2 bloemenhandels, een aardappelhandel, vishandel, kleding, beenmode, ondermode, snoep, een enorme wagen met heerlijk brood en een Reformkraam met vitaminen en voedingssupplementen.

Daalder
Op de markt is uw gulden een daalder waard werd in 1968 als leus door de Centrale Vereniging Ambulante Handel geïntroduceerd en is ondanks invoering van de euro nog steeds een gevleugelde uitspraak. We weten allemaal dat ermee bedoeld wordt dat je op de markt méér voor minder geld krijgt. De enige manier om te testen of dat nog steeds geldt is om de markt een bezoekje te brengen.

!