Afbeelding

Genomineerd voor het Groene Lintje

Algemeen

GroenLinks De Bilt riep inwoners op om personen, groepen of organisaties te nomineren voor het Groene Lintje 2022. Met het uitreiken van het Groene Lintje worden initiatieven die werken aan een sociale & duurzame gemeente De Bilt in het zonnetje gezet. Op de drie genomineerde kandidaten kan worden gestemd tot eind september door alle inwoners van gemeente De Bilt. 

Na voorgangers als Plog it Up, BiltsHeerlijk, het weesfietsenproject, Repaircafé en de Voedselbank kunnen inwoners van De Bilt nu stemmen voor een nieuwe winnaar: De eerste genomineerde is de stichting ‘Vrienden van het van Boetzelaerpark’. Zij werken aan het behoud van het Van Boetzelaerpark in De Bilt, geven voorlichting, organiseren allerlei activiteiten en onderhouden het park. 

Kinderburgemeester Feline is de tweede genomineerde. Ze brengt duurzaamheid onder de aandacht bij de Biltse jeugd, organiseerde de ‘zwerfafval-challenge’ en schreef inspirerende columns. De derde genomineerde is BENG!, de energiecoöperatie van en voor inwoners van de gemeente De Bilt. Zij streeft naar een energieneutraal De Bilt. Met bedrijven en bewoners zoeken zij naar locaties voor het opwekken van groene stroom en warmte. Op debilt.groenlinks.nl stellen de genomineerden zich voor.

Uitreiking 
In de Week van de Duurzaamheid vindt op 14 oktober van 15.00 tot 19.00 uur de Biltse Streekmarkt plaats bij Kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven. De winnaar van het Groene Lintje 2022 wordt tijdens deze markt bekend gemaakt. De winnaar van vorig jaar – Jolanda van Hulst (Voedselbank De Bilt) reikt het lintje om 17.30 uur uit.

!