Beide punten bleven in Oegstgeest

DOS verliest van Fiks

DOS had lange tijd het betere van het spel, maar trok toch uiteindelijk aan het kortste eind. In de laatste minuut scoorde Fiks de winnende treffer en bleven de beide punten in Oegstgeest.

In de beginfase van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar een beetje af en kwam de wedstrijd moeizaam op gang. Fiks opende de score met twee doelpunten, maar de Westbroekers maakte snel weer gelijk. In het verloop van de eerste helft raakte DOS beter in de wedstrijd. Qua veldspel en scoringsmogelijkheden creëerde de ploeg duidelijk een overwicht, maar de afronding liet te wensen over. Het afstandsschot was ver onder de maat en ook vanaf de stip werd tot tweemaal toe gemist. Een zuinige 6-6 tussenstand was halverwege bereikt.

DOS kwam goed uit de kleedkamers en verzilverde nu wel de kansen. Met een 7-10 tussenstand beloonde het team zich voor het goede spel. Het lukte echter niet om verder door te drukken en Fiks kwam toch weer dichterbij. Enerzijds doordat er verdedigend onvoldoende geconcentreerd werd gehandeld. Anderzijds doordat vooral het eerste aanvalsvak machteloos was. In de laatste fase van de wedstrijd lieten de Westbroekers zo de wedstrijd uit haar handen glippen. Bij 20-19 kwam Fiks voor het eerst op voorsprong. Alhoewel DOS nog wel snel de gelijkmaker scoorde, was het slotakkoord voor Fiks.

Op dit niveau wordt het direct afgestraft wanneer de kansen niet worden afgerond. Waar een punt minimaal verdiend was, bleef DOS met lege handen achter.

Vanavond (woensdagavond 28 september) speelt DOS thuis tegen Tempo. Aanvang 20.00 uur. Aanstaande zaterdag speelt DOS een uitwedstrijd tegen Sporting Delta in Dordrecht om 15.30 uur.