Afbeelding

Overwinning glipt uit handen Tweemaal Zes

Na vorige week een overwinning binnengesleept te hebben op de velden in Maartensdijk, was het deze week tijd om naar Ermelo af te reizen voor het duel tegen Dindoa.

Vooraf was bekend dat er weer kansen zouden komen op de overwinning en dat bleek ook uit het spelverloop. Het alom terugkerende thema, discipline en overhouden, gold ook nu weer voor de spelers. Dat wierp zijn vruchten af, want nadat de score gelijkmatig opliep tot 3-3, was het de hoofdmacht van TZ die met 4-6 voor stond bij rust.

In de kleedkamer werd gewaarschuwd ervoor te waken niet in te zakken, zodat Dindoa in hun spel zou kunnen komen. Hoewel de Maartensdijkers ook in de tweede helft bleven knokken, lag het momentum bij de tegenpartij. Waar het in de eerste helft lukte om gezamenlijk vier goals te maken, kreeg een heer van Dindoa het op zijn heupen en schoot hij er vier in.

Toch bleef het scoreverloop in evenwicht tot 14-14. In de slotfase wisten de Ermelo’ers een gat van twee te slaan, waar TZ niet meer van terug had. In de laatste minuut werd de aansluitingstreffer gemaakt, waarna er uiteindelijk geen tijd meer was voor de gelijkmaker. De eindstand stokte op 16–15.