Boom bedekt met rijp tijdens een koude herfstochtend op landgoed Beerschoten.
Boom bedekt met rijp tijdens een koude herfstochtend op landgoed Beerschoten. Foto: Sjaak den Breeje

Foto-expositie Utrechtse Heuvelrug

Algemeen

door Henk van de Bunt

‘Utrechtse Heuvelrug - Puur Natuur’ is een fotografie-expositie van fotograaf Sjaak den Breeje uit De Bilt. Tijdens de vele wandelingen door de fraaie natuur van de Utrechtse Heuvelrug - en de landgoederen Beerschoten en Houdringe in het bijzonder - maakte hij foto’s in de verschillende seizoenen. Elk seizoen kent zijn eigen unieke karakter.

Sjaak den Breeje is gepassioneerd natuurfotograaf met de focus op landschappen en bossen. Veel van zijn foto’s zijn gemaakt in de buurt van zijn woonplaats te midden van de bossen op de Utrechtse Heuvelrug en de landgoederen rond Utrecht. Voor Sjaak is fotografie de ideale combinatie van buiten zijn en creatieve expressie: ‘Zo’n 10 jaar geleden begon het allemaal tijdens een prachtige reis naar o.a. de Rocky Mountains en Yellowstone en inmiddels is dat uitgegroeid tot een ware passie’. Tot zijn favorieten behoren de sfeervolle beukenlanen op de landgoederen, de prachtige zonsopkomsten boven de vennen en het ontwaken van het bos in de vroege ochtend. Voor dag en dauw genieten van de natuur.

Gezondheidscentrum
De expositie is te bezoeken vanaf 1 oktober in Gezondheidscentrum De Bilt. Omdat een deel van de expositie alleen toegankelijk is voor bezoekers van het gezondheidscentrum wordt een aantal expositiedagen op zaterdag georganiseerd. Aanmelden hiervoor kan via de website www.sjaakdenbreeje.nl ; ook voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze dagen en de openingstijden. Op de website is ook meer informatie over de expositie te vinden.