Afbeelding

Westbroek leeft met de natuur

Algemeen

Van 7 tot 16 oktober is de week van de duurzaamheid. De gemeente De Bilt doet volop mee en de werkgroep Biodiversiteit in Westbroek wil het onderwerp onder de aandacht brengen. Er zijn lezingen over water vasthouden in de tuin en groene daken, maar er is ook een plantjesmarkt en een fototentoonstelling.

Op zaterdag 8 oktober 2022 om 10.30 uur is men van harte welkom in het Dorpshuis in Westbroek (Pr. Christinastraat 2). Het eerste onderwerp is water in de tuin en het vasthouden van water. Vanaf 10.45 uur zal Jeanine van Bree (van de Natuur- en Milieufederatie Utrecht) vertellen wat je zelf kunt doen om water vast te houden en waarom dat zo belangrijk is.

Het tweede onderwerp is groene daken. Vanaf 11.30 uur praat dorpsgenoot Peter Zomer, (van Groenpand) over de mogelijkheden van groene daken. Westbroek heeft al een paar mooie voorbeelden, maar kun je er ook zelf iets aan doen?

Ook de fototentoonstelling: ‘Westbroek leeft met de natuur’ is te bezichtigen. Het zijn foto’s van Westbroekers, aangevuld met uitspraken, waarin ze uitleggen waarom dit hun favoriete stukje natuur is. Enkele werkgroepleden hebben de afgelopen twee jaar deze foto’s verzameld. Het zijn 80 uiteenlopende foto’s, met schapen, ooievaars en zelfs een steenuil. 

De afdeling Groei en Bloei De Bilt verzorgt de plantjesmarkt.         (Werkgroep Biodiversiteit Westbroek).

!