Wethouder Dolf Smolenaers ‘padelt’ met KNLTB accountmanager Evalin Kerkhof.
Wethouder Dolf Smolenaers ‘padelt’ met KNLTB accountmanager Evalin Kerkhof.

Heropening sportpark

Algemeen

door Henk van de Bunt

Zaterdag 10 september is het sportpark van de Tennis- en Padelvereniging Tautenburg na een grondige uitbreiding officieel heropend. In aanwezigheid van sportwethouder Dolf Smolenaers, KNLTB accountmanager Evalin Kerkhof en voorzitter Sander Maatman werd een kersverse KNLTB padel vlag gehesen.

Het was bijzonder gezellig afgelopen zaterdag op het van Eck sportpark aan de Dierenriem in Maartensdijk. Ruim 100 geïnteresseerden waren bij de feestelijke opening aanwezig. Duidelijk was dat de tennis- en padelsport en vooral het daarbij horende verenigingsleven momenteel leeft in Maartensdijk e.o. 

Metamorfose
Bij de formele (her)opening werd door voorzitter Sander Maatman stilgestaan bij de metamorfose die het sportpark de laatste maanden heeft ondergaan en de vele vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Accountmanager Evalin Kerkhof die namens de KNLTB ruim 150 verenigingen in de regio Utrecht ondersteunt, onderschreef de voortrekkersrol die Tautenburg op dit gebied heeft als behorende tot de 15% van tennisverenigingen die padel heeft geadopteerd. En wethouder Dolf Smolenaers benadrukte het belang van de opleving van sport na de coronatijd, waarin mensen juist minder waren gaan sporten. Hij had de ontwikkelingen kunnen volgen via sociale media en feliciteerde de vereniging met het mooie sportpark. Vervolgens maakte hij als fervent tennisser graag gebruik om even op de baan te staan om wat slagen te wisselen, met als opmerking dat hij graag nog eens terug komt als hij meer tijd heeft.

Aanvulling
Secretaris Ad Vrijsen vertelt: ‘In meerdere opzichten is er dit jaar veel gebeurd bij Tautenburg. Eind januari heeft de ledenvergadering groen licht gegeven voor de aanleg van 3 padelbanen in aanvulling op de 6 smashcourt tennisbanen, die nog maar kort geleden zijn aangelegd. Eind mei zijn de nieuwe padel-kooien geplaatst en is de tennisvereniging formeel overgegaan in een tennis- en padelvereniging. Naast de nieuwe padelbanen heeft het gehele sportpark een gedaantewisseling ondergaan. Zo is er een derde terras bijgekomen met smaakvolle inrichting en ledverlichting. De hoofdentree, fietsenstalling en afrastering zijn verplaatst en daarmee is ook het toegangssysteem voor het park vernieuwd. Leden kunnen nog altijd met hun eigen pas naar binnen, maar ook gasten kunnen met een cijfercode tijdelijk toegang krijgen tot het park. Dit was vooral van belang om losse verhuur van banen mogelijk te maken. Een groeiende trend in de sportwereld waar mensen steeds vaker op incidentele basis willen sporten’.

Belangstelling
De belangstelling voor padel bleek overweldigend. Vrijsen: ‘Medio juli was het bestaande ledenaantal van circa 300 tennisleden al gegroeid naar 420 tennis- en padelleden. De doelstelling om in drie jaar tijd met 100 leden te groeien was al in zes weken gerealiseerd, wat iets zegt over de overweldigende belangstelling die padel in deze omgeving heeft. TPV Tautenburg heeft zich dan ook genoodzaakt gevoeld om een (tijdelijke) ledenstop in te stellen. Maar voor mensen die hier nu mee geconfronteerd worden is er dus gelukkig een optie om via de Meet and Play app een baan te reserveren en van het mooie sportpark gebruik maken’.

Tennis
Het is niet alleen padel wat de klok slaat. Volgens Vrijsen is ook het tennis springlevend in Maartensdijk. Dat is te zien aan het gebruik van de tennisbanen, de belangstelling voor het deelnemen aan of bekijken van de verschillende tennistoernooien en de volle terrassen en kantine. Met een volledig gerenoveerd sportpark en tennis- en padelbanen die voldoen aan alle hedendaagse eisen kan met vertrouwen de toekomst tegemoet gezien worden.

!