In een van de drie deelnemende winkels van Bakker Bos (deze in Den Dolder) werd maandag alvast het spits afgebeten met het schilderij ‘Havanna’ van Emmy de Jong.
In een van de drie deelnemende winkels van Bakker Bos (deze in Den Dolder) werd maandag alvast het spits afgebeten met het schilderij ‘Havanna’ van Emmy de Jong. Foto: [foto Henk van de Bunt]

Kunstveiling Stichting Leergeld De Bilt

Algemeen

Kunst in de etalage voor Leergeld De Bilt

De komende twee weken van 22 september tot 7 oktober worden ruim vijftig kunstwerken geëxposeerd in zo’n veertig etalages in Bilthoven, De Bilt, Maartensdijk en Den Dolder. Met elkaar vormen de kunstwerken de opmaat naar een grote veiling voor Stichting Leergeld De Bilt op vrijdag 7 oktober in de Centrumkerk aan de Julianalaan in Bilthoven in Bilthoven.

Leergeld De Bilt ondersteunt kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar in onderwijs, sport en cultuur. Voorzitter Jacqueline Franssens: ‘Helemaal in deze tijd merk je dat gezinnen bezuinigen op de activiteiten van de kinderen, wanneer de kinderen al in de gelegenheid waren om mee te doen. En meedoen is juist voor kinderen belangrijk om zich te ontwikkelen en zich goed te kunnen voorbereiden op hun toekomst’. 

Leergeld De Bilt ondersteunt kinderen uit gezinnen die zelf te weinig middelen hebben. Ze komen met Leergeld De Bilt in contact onder meer door de Voedselbank, Humanitas, scholen of bijv. Steunpunt Vluchtelingen. Het gaat om kinderen uit alle kernen van De Bilt, die door Leergeld in de gelegenheid worden gesteld om bijv. lid te worden van een sportclub of een laptop te krijgen voor onderwijs.

Veiling
De veiling op 7 oktober komt geheel ten goede aan Leergeld De Bilt en wordt mogelijk gemaakt door de jubilerende Kunstenaarsvereniging BeeKk. BeeKk bestaat dit jaar 25 jaar en haar motto is: ‘Wie jarig is trakteert’. Leden van BeeKk uit meerdere kernen uit De Bilt hebben kunstwerken gedoneerd ten behoeve van de veiling. Het resultaat is een prachtig palet aan kunst in uiteenlopende technieken en formaten; van beelden tot naaldkunst en fotografie tot olieverfschilderij. De werken zijn te bewonderen in de etalages van de winkeliers die de actie en het goede doel een warm hart toedragen. Deelnemende winkels in deze gemeente zijn o.a. gelegen aan de Hessenweg in De Bilt, Julianalaan en Vinkenlaan in Bilthoven en aan het Maertensplein in Maartensdijk.

Kavelnummer
Alle kunstwerken hebben een kavelnummer. Dit nummer is leidend voor de veiling en opgenomen in de veilingcatalogus, die bij de winkels en op de website van kunstkringbeekk.nl/veiling is in te zien. De veiling is gratis te bezoeken en biedingen (of donaties) worden uiteraard op prijs gesteld.

Tot donderdag 6 oktober 24.00 uur kan men alvast per email (pareo@planet.nl) een bieding uitbrengen op een kavel naar keuze. Het bod wordt ingebracht in de veiling op 7 oktober en kan dus nog overboden worden. Meld in de mail naam, adres en mobiel telefoonnummer. Een bieding is bindend mocht zij het hoogste bod zijn.

Cadeaubonnen
Tijdens de veiling komen ook diverse cadeaubonnen en producten van de winkeliers onder de hamer; alles om met elkaar een mooi resultaat te bewerkstelligen voor Leergeld De Bilt. De Veiling en Kunst in de Etalage wordt georganiseerd door Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven in samenwerking met Kunstkring BeeKk, de winkeliers in de vier kernen en de Centrumkerk. Meer informatie over de kunstwerken, de veiling, voorafgaand aan de veiling bieden, donaties en Leergeld De Bilt is te vinden op de websites www.leergelddebilt.nl, www.soroptimist.nl/de-bilt-bilthoven of www.kunstkringbeekk.nl/Veiling

(Romana Engeman)

!