Onder toeziend oog van wethouder Pim van de Veerdonk (Bestuurlijk aanspreekpunt kern Maartensdijk) demonstreert Erik Timmerman zelf zijn Panna-indoor-kunsten.
Onder toeziend oog van wethouder Pim van de Veerdonk (Bestuurlijk aanspreekpunt kern Maartensdijk) demonstreert Erik Timmerman zelf zijn Panna-indoor-kunsten.

Moving Maartensdijk geslaagd

Algemeen

door Henk van de Bunt

Zaterdag 3 september konden jongeren uit Maartensdijk en de andere vijf kernen binnen gemeente De Bilt hun hart ophalen tijdens Moving Maartensdijk. Iedereen tussen 10 en 30 jaar was welkom om mee te doen met diverse sporten en workshops. 

De organisatie wilde ‘iets’ met jongeren, ergens tussen tien en dertig jaar. Na gesprekken met gemeente De Bilt, Kunstenhuis Idea De Bilt/ Zeist en Mens De Bilt werd in no-time een mooi programma neergezet.

Medeorganisator Erik Timmerman vertelt: ‘We hebben een zeer geslaagd evenement gehad. De opkomst was voor ons als organisatie wel spannend omdat zoiets voor jeugd/jongeren nog niet eerder is georganiseerd op deze manier. Het eerste uur hadden we al 40 bezoekers en liepen de activiteiten archery tag en de F1 simulator en xwall al erg goed. Ook de voetbalshow en workshop en het dansen trok veel bekijks en daaraan werd fanatiek meegedaan. Er werden zelf tapas gemaakt door jongeren en later nog moktails. De dj had tevens veel aanloop bij zijn workshop en het lasergamen was continu vol’.

Ideeën
Timmerman vindt dat de organisatie en jongerenwerk van Mens De Bilt veel ideeën van jongeren hebben opgedaan, waar weer verder mee kan worden gewerkt. Erik: ‘Een aantal daarvan wordt tijdens Moving Maartensdijk op 5 en 6 januari 2023 daadwerkelijk gerealiseerd’.

De avond werd met een spetterend optreden van 2move afgesloten. Erik Timmerman tenslotte: ’Totaal hebben we ruim 100 jonge Maartensdijkers genoten van het grote aanbod activiteiten’.