Afbeelding

Zo blaas jij je oude meubels een nieuw leven in

Algemeen

We kennen allemaal wel het gevoel dat we onze meubel na verloop van tijd zat zijn. Ondanks het feit dat ze nog in vaak prima staat zijn, willen we toch graag iets anders. We kunnen er dan voor kiezen om onze meubels weg te gooien, maar er zijn natuurlijk ook allerlei andere mogelijkheden te bedenken, die niet alleen veel beter zijn voor het milieu, maar waarmee je ook je medemens helpt. Om een idee te geven wat je allemaal met je meubels kunt doen die eigenlijk nog prima een tweede ronde meekunnen.

Breng het naar de kringloop

Of je nu moderne relaxfauteuils hebt staan die je eigenlijk wel wilt vervangen voor iets nieuws of sta op stoelen die aan vervanging toe zijn. In de meeste gevallen kun je hier bij de kringloop mee terecht. Wel is het vaak een vereiste dat ze nog in een dusdanige staat zijn, dat ze ook nog kunnen worden gebruikt. Dat betekent vaak geen vlekken en geen scheuren. Uiteraard zijn bepaalde gebruikerssporen onvermijdelijk, als ze maar binnen de perken zijn. Dus heb jij meubels die je niet meer gebruikt of niet meer mooi vindt, gooi ze dan niet direct weg, maar neem eerst even contact op met de kringloop bij jou in de buurt.

Zet ze op de ‘weggeefhoek’

Ieder dorp of iedere stad kent vaak wel de bekende weggeefhoek. Dit is een plek, vaak op social media waar allerlei mensen bij elkaar komen die het niet zo heel erg breed hebben. In plaats van een nieuwe relaxfauteuil kopen, kunnen mensen via deze weg er vaak gratis eentje ophalen. Dit gebeurt vaak bij grote interesse via een loting en anders wordt er iemand aangewezen. Dit is de perfecte manier om ervoor te zorgen dat je geen kosten hebt voor het afvoeren van je oude meubels en je er ook direct iemand blij mee kunt maken.

Opknappen van je oude meubels

Het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat je het wellicht zelf misschien wel niet heel erg breed hebt en dus niet in staat bent om nieuwe meubels te kopen. Een goede manier om je oude meubels dan een nieuw leven in de blazen, is door ze eens zelf stevig onder handen te nemen. Nu gaat dat bij stoffen stoelen natuurlijk een stukje lastiger, maar een dressoir, tv kast of ander houten meubel kan prima worden geschuurd en worden voorzien van een nieuwe laklaag of zelfs een nieuwe andere kleur. Zo heb je toch het gevoel dat je iets nieuws in de kamer hebt staan en blaas jij je oude meubels een nieuw leven in.

Naar de gemeentewerf

Soms kan het zo zijn dat je geen kant op kunt met je oude meubels. Ze zijn in een dusdanige slechte staat, dat de kringloop ze niet wil hebben en ook op de weggeefhoek niemand reageert. De enige optie wat er dan nog overblijft, is ze op een milieuvriendelijke wijze afvoeren naar het afvalbrengpunt bij jou in de buurt. Tegen een kleine vergoeding kun je dan je oude spullen achterlaten en worden ze hier vervolgens gerecycled. 

!