Het bruidspaar met locoburgemeester Pim van de Veerdonk.
Het bruidspaar met locoburgemeester Pim van de Veerdonk.

Felicitaties voor diamanten bruidspaar Flenter–De Rooij

Algemeen

door Guus Geebel

Zondag 7 augustus was het zestig jaar geleden dat Roel Flenter en Mary de Rooij in Breukelen in het huwelijk traden. Zij was toen 22 en hij 25 jaar. Wethouder Pim van de Veerdonk kwam als locoburgemeester het echtpaar namens het gemeentebestuur op 8 augustus met dit huwelijksjubileum feliciteren. Het feest werd 7 augustus met familie en vrienden gevierd in woon- en zorgcentrum Weltevreden.

Mary de Booij werd op 5 maart 1940 in Medan in Nederlands-Indië geboren. Haar vader was hoofdcommies bij de Douane en werkte in havens en op vliegvelden door de hele archipel. Ze is daarom vaak verhuisd. Het gezin telde elf kinderen. Roel Flenter is geboren in Utrecht. Mary heeft ook nog herinneringen aan de Japanse bezetting toen ze met het gezin geïnterneerd was en hongergeleden heeft. Ze kreeg ook wel eens klappen omdat ze niet goed stond naar de zin van een Japanner. In juli 1957 kwam het gezin met het motorschip Sibajak in Nederland aan.

Kennismaking
Mary en Roel zagen elkaar voor het eerst op een repatriantenfeest in de Jaarbeurs op 9 november 1957. ‘Een zuster van mij was in oktober bevallen en kon niet naar dat feest. Haar man gaf haar kaart daarom aan Roel die een dienstkameraad van hem was. ‘Ik zag hem steeds lonken en hij vroeg of ik met hem wilde dansen. Dat mocht niet van de groep waar ik bij was. Hij bleef vanachter een pilaar naar mij kijken en kwam mij op een gegeven moment weer vragen om te dansen en toen mocht het van de groep.’ Mary woonde in een pension aan de Catharijnesingel in Utrecht en was gaan werken bij de PTT. Enkele maanden later kwam ze Roel op de Mariaplaats in Utrecht weer tegen. Hij bracht haar naar huis en maakte kennis met haar moeder. Zo kregen ze verkering.

Vertrouwen
Na hun trouwen woonden ze eerst in bij de moeder van Roel op de Koningsweg. Roel werkte bij Godart, een bedrijf voor medische instrumenten. Hij was erg technisch en zijn hobby was klokken maken. Het echtpaar kreeg een dochter die in Zwitserland woont en een zoon die met vrouw en drie kinderen in Vleuten woont. Mary was altijd heel sportief, trainde onder meer met gewichten en voetbalde. Ze houdt nu nog van darten en sjoelen. Het echtpaar is heel gelukkig met elkaar en kent geen relatieproblemen. ‘We vertrouwen elkaar honderd procent.’ Mary heeft zeven zussen en drie broers. Roel Flenter is de middelste uit een gezin met drie kinderen. Hij verblijft in verpleeghuis Weltevreden.

!