V.l.n.r. voor de te vervangen bus: Bert Roozendaal en Jacques Berk (Voedselbank) met Anja Tammens en Elly Westerburger van Lions Club Bilthoven 2000.
V.l.n.r. voor de te vervangen bus: Bert Roozendaal en Jacques Berk (Voedselbank) met Anja Tammens en Elly Westerburger van Lions Club Bilthoven 2000.

Kerstbomenopbrengst voor nieuwe bus

Algemeen

door Henk van de Bunt

Onlangs ontving de Voedselbank De Bilt 1500 euro van de Lions Club Bilthoven 2000. Het geld is afkomstig van de kerstbomenverkoop afgelopen december, waarbij mensen via de Lions een kerstboom kochten en waarvan een deel van de opbrengst bestemd was voor de Voedselbank. 

De Voedselbank gaat het geld besteden aan de koelbus die hopelijk volgend jaar kan worden vervangen aangezien het einde van de bus in zicht is. Dit soort forse donaties zijn dan ook meer dan welkom. 

Vervanging
Jaap Kingma is bus-coördinator bij de Voedselbank in De Bilt: ‘Gelukkig krijgen we wel eens vaker zo’n donatie. Voedselbank De Bilt heeft sinds 2014 de beschikking over een koelbus, maar de huidige is volgend jaar aan vervanging toe. De Voedselbank rijdt nu in een verouderde dieselauto. Veranderde wetgeving zorgt ervoor dat de bus na volgend jaar niet meer door de APK keuring zal komen. Voedselbank De Bilt wil de vervanging van de bus ook graag gebruiken om een wat duurzamer vervoermiddel aan te schaffen. Een elektrische bus zal waarschijnlijk niet binnen het bereik liggen, maar een zuiniger type bus moet haalbaar zijn. Op dit moment wordt samen met een aantal deskundige chauffeurs gekeken naar een plan van eisen voor de nieuwe bus. We verwachten eind dit jaar een goed beeld te hebben van de door ons gewenste nieuwe bus. De aanschaf van een andere bus (nieuw of tweedehands) is natuurlijk voor een organisatie als de Voedselbank een enorme uitgave, maar de bus is onmisbaar voor het ophalen van voedsel bij de supermarkten in onze regio en voor het voedsel dat we krijgen van diverse andere leveranciers en het distributiecentrum van Voedselbanken Nederland in Arnhem’.

!