Krischan Hagedoorn: ‘Het college van De Bilt feliciteert de Voedselbank met het nieuwe concept en bedankt iedereen hartelijk voor al het goede werk in de afgelopen en komende jaren’.
Krischan Hagedoorn: ‘Het college van De Bilt feliciteert de Voedselbank met het nieuwe concept en bedankt iedereen hartelijk voor al het goede werk in de afgelopen en komende jaren’.

Complimenten voor De Voedselbank

Algemeen

door Henk van de Bunt

Voedselbank De Bilt gaat na twee jaar weer volgens de winkelformule werken. Daarmee kunnen cliënten weer zelf hun voedselpakket samenstellen en hebben ze meer keuze. De winkel en het magazijn zijn opgeknapt en donderdag officieel geopend door locoburgemeester Krischan Hagedoorn. 

Voor de coronacrisis was het al mogelijk om met een boodschappenkarretje door de winkel te lopen en onder begeleiding van een gastvrouw of - heer benodigde waren te kiezen. Om de veiligheid voor cliënten en vrijwilligers in coronatijd te garanderen, moest de Voedselbank met deze formule stoppen. 

Armoede
Na verwelkoming door de voorzitter van de Voedselbank Jolanda van Hulst- Mazirel sprak de locoburgemeester: ‘Armoede kan ons allemaal treffen, soms omdat je in armoede geboren wordt, soms door iets wat je overkomt in het leven. Armoede staat dicht bij ons allemaal. Als het je niet zelf is overkomen, komt het misschien voor in je omgeving, als dat niet het geval is, kennen de meesten van ons wel de verhalen van vader of moeder, opa of oma over vroeger tijden waarin de eigen familie het niet makkelijk heeft gehad of zelfs in armoede leefde. Armoede sluit uit en daarom moeten wij ons als gemeente en gemeenschap inzetten om armoede de wereld uit te helpen. Want welvaart is niet vanzelfsprekend en welzijn is het eerlijk delen van welvaart zodat iedereen mee kan blijven doen’.

Vrijwilligers
‘Helaas is die armoede nog niet de wereld uit en zijn wij ontzettend blij met het goede werk dat de Voedselbank doet. Het is ook heel mooi dat inwoners nu de gelegenheid krijgen om zelf hun spullen te kiezen in jullie nieuwe concept. Het is ook heel mooi om te zien dat de Voedselbank De Bilt echt maatschappelijk gedragen wordt in onze gemeenschap. Dat gaat niet alleen om inwoners en ondernemers, die financieel of met spullen of diensten helpen, maar ook (wijzend op het aantal aanwezigen) om deze grote groep vrijwilligers. Het is knap om te zien hoe het de Voedselbank steeds maar weer lukt om voldoende vrijwilligers te vinden en te zien dat deze groep groter wordt, tegen de maatschappelijke trend in. Vrijwilligers zijn immers steeds moeilijker te vinden. Dat dit de Voedselbank wel lukt is een compliment waard’. 

!