Peter Gielissen gaat Regio TV De Bilt begeleiden en ondersteunen.
Peter Gielissen gaat Regio TV De Bilt begeleiden en ondersteunen.

Regio TV De Bilt zoekt vrijwilligers voor filmen en verslaggeven

Algemeen

door Henk van de Bunt

De lokale omroep van De Bilt wil haar team versterken met nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor het maken van actuele items of achtergrondprogramma’s voor RegioTVDeBilt en natuurlijk ook voor social media, tv en website.

Vanaf september gaat RTVDeBilt wekelijks op de vrijdagen nieuwsuitzendingen maken over Gemeente De Bilt; te weten Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek.

Coördinator
Peter Gielissen is filmmaker en journalist en woont in De Bilt. Hij is eindredacteur-coördinator bij U in de Wijk; een groot project rond burgerjournalistiek in vijf Utrechtse wijken, in samenwerking met RTV Utrecht. Hij werkte eerder als eindredacteur bij de NOS en het Klokhuis en hij is bovendien uitgever van drie grote websites, die zich bezighouden met cultuur.

Plannen
Wat gaat Peter doen bij Regio TV De Bilt? ‘Regio TV De Bilt maakt plannen voor een toekomst waarin nieuws en achtergronden centraal staan. De Bilt en de verschillende kernen van De Bilt zijn daarin het belangrijkste aandachtsgebied, maar er zal ook aandacht zijn voor andere gemeenten in de regio. Een belangrijke missie voor de komende tijd is Regio TV De Bilt voorzien van nieuw enthousiasme en nieuwe redacteuren en verslaggevers. Er is intern een kort opleidingstraject in de maak, dat medewerkers helpt bij het ontwikkelen van journalistieke en redactionele vaardigheden. Lokale omroepen zijn vaak belangrijke kweekvijvers voor landelijke media; RTV De Bilt wil ook graag zo’n opstap zijn. Dat betekent concreet dat wij zoeken naar vrijwilligers die al bekend zijn met het maken van een programma of kunnen filmen’.

Camera
Fredie Blankenstijn is al sinds jaar en dag actief in het bestuur van RegioTV De Bilt: ‘In mijn rol als bestuurder probeer ik onze vrijwilligers te verbinden. Ik houd er van mensen samen te brengen en zo de krachten te bundelen. Naast besturen vind ik het fijn om te kunnen participeren’. Fredie verwoordt waar men bij RTV De Bilt naar op zoek is: ‘Wij zoeken vrijwilligers, die juist willen leren om achter de camera te staan, of om de opnames en videobeelden tot een mooi programma te maken. Editors: mensen die de programma’s achter de computer daadwerkelijk in elkaar zetten’.

Wegwijs
Coördinator Peter Gielissen vult aan: ‘Dus wil je wel aan de slag, maar heb je nog geen ervaring? Geen probleem, wij maken je wegwijs in het vak. Ik probeer bij RegioTVDeBilt die begeleiding en ondersteuning te bieden. Er is een werkruimte in Bilthoven, er is professionele apparatuur, maar filmen met een eigen telefoon kan ook. Er zijn al veel leuke ideeën voor reportages maar eigen inbreng is ook van harte welkom. Bijvoorbeeld; Heel gericht kun je van jouw hobby of jouw interesse verslag doen, denk daarbij bijvoorbeeld aan de politiek of sport of het nieuws vanuit één van de kernen of een wijk. Er zal in de nieuwe plannen volop aandacht zijn voor culturele en maatschappelijke onderwerpen. En daar hebben we ook vrijwilligers bij nodig, die ons helpen dit allemaal te realiseren. Kortom we zoeken nieuwe medewerkers, die willen leren te filmen, verslag willen geven en beelden monteren. En vinden mensen het leuker om te schrijven voor de website, dan is dat ook mogelijk’.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Ga dan eens geheel vrijblijvend met ze praten. Stuur daarvoor een mail naar vrijwilliger@regiotvdebilt.nl. Je vindt Regio TV De Bilt via de website www.regiotvdebilt.nl Items worden uitgezonden via op tv via digitale kabel Ziggo - kanaal 43 of digitale tv KPN/XS4ALL - kanaal 1480 T-mobile Thuis pakket - kanaal 739.