De metamorfose van het speeltuintje wordt gevierd met een buurtborrel.
De metamorfose van het speeltuintje wordt gevierd met een buurtborrel.

Speeltuin opgeknapt

Algemeen

Het speeltuintje aan de Agaatvlinder in de Leijen in Bilthoven heeft een grote transformatie ondergaan. De speeltuin bestond voorheen voornamelijk uit een lappenpatroon van verschillende soorten stoeptegels en wat verouderde speeltoestellen.

Het afgelopen half jaar is er door veel buurtbewoners hard gewerkt om deze speeltuin groener te maken. Kortom: tegels eruit, groen erin. Dat had wel wat voeten in aarde. Eerst is er door de bewoners een prachtig ontwerp gemaakt. Daarna zijn er tegels verwijderd, is er zand afgegraven en is er voedzame grond voor in de plaats gekomen alvorens de nieuwe planten en bomen konden worden gepoot. Nu staat alles er prachtig bij en konden de bewoners van de Vlinderwijk dit feestelijk vieren met een gezellige buurtborrel, waarbij live muziek werd gemaakt, er op zelfgebakken koekjes werd getrakteerd en werd genoten van hapjes en drankjes.

De volgende wens is nu het plaatsen van een aantal schaaktafels in het speeltuintje zodat er wekelijks met liefhebbers uit de wijk geschaakt kan gaan worden. (Iris Bijl)