Bij het vallen van de avond valt er veel moois te zien en te horen op Beerschoten.
Bij het vallen van de avond valt er veel moois te zien en te horen op Beerschoten.

Midzomeravond wandeling

Algemeen

De traditionele midzomercombi-excursie van de Vogelwachtafdeling en de lokale IVN wordt dit jaar op 24 juni georganiseerd op het landgoed Beerschoten. Met toestemming van Het Utrechts Landschap mag er ook na zonsondergang op dit Biltse landgoed worden gewandeld.

Er staat u vooral lijsterachtigen als laatste zingende zangvogels te wachten maar wellicht ook roepende uilen. Ongetwijfeld vallen er konijnen en reeën te spotten en met behulp van moderne techniek is het wellicht mogelijk vleermuizen te traceren, herkennen en waarnemen. Met behulp van een batdetector kunnen hoge geluidssignalen van vleermuizen worden omgezet in lagere, ook door mensen waarneembare geluiden.

Vanwege het excursiedoel kunnen maximaal 20 deelnemers mee. Aanmelden is mogelijk tot en met 22 juni - 17.00 uur - bij Jaap Milius (IVN): j.milius@casema.nl. De verzamel- c.q. stattijd is 21.00 uur (excursieduur: maximaal 2 uur) bij de P-plaats Utrechts Landschap/paviljoen Beerschoten, De Holle Bilt 2, De Bilt. (Roel Maas-Bakker, IVN De Bilt e.o.)

!