Onder een strakblauwe lucht genieten de bewoners van een swingend optreden.
Onder een strakblauwe lucht genieten de bewoners van een swingend optreden.

Parkflat Hobbema viert feest

Algemeen

Rustiek gelegen in een parkachtige tuin in Bilthoven-Noord, omringd door bossen, heidevelden en zandverstuivingen ligt Parkflat Hobbema. Het gebouw bestaat deze maand 65 jaar.

Op 17 januari 1955 werd vergunning verleend voor de bouw van een flatgebouw op de hoek van de Gerard Doulaan en de Hobbemalaan. Op 1 juni 1957 heeft de eerste bewoner van het gebouw haar flat betrokken. In de loop der jaren is er veel verbouwd, vernieuwd, verbeterd en aan de moderne eisen van deze tijd aangepast. Parkflat Hobbema is een appartementencomplex met uitstraling.

Het 65-jarig jubileum werd op zaterdag 18 juni groots gevierd met bewoners, buren en introducees. Na een warme, zonnige week in de dagen vooraf aan het jubileum bleef het lang spannend of dit op de feestdag ook zo zou zijn. De weergoden waren hen gunstig gestemd en zo kon het 65-jarig jubileum onder een strakblauwe lucht worden gevierd. De prachtige tuin werd veranderd in een vrolijke plek met vlaggetjes, versierde tafels en stoelen. Er waren hapjes en drankjes. De voetjes gingen van de vloer tijdens het swingende optreden van Orkest Dixieland.         (Sonja Volker)