Topscoorder van zaterdag Jeroen Groot.
Topscoorder van zaterdag Jeroen Groot.

DOS wint laatste wedstrijd

Algemeen

De laatste wedstrijd van de veldcompetitie tegen buurman TZ uit Maartensdijk was niet meer van belang voor de stand in de competitie. Desondanks wilde kampioen DOS een goed resultaat neerzetten. 

In tropische omstandigheden wist eerst DOS 2 in de slotseconden met 16-17 te winnen van TZ 2. Zo spannend maakte DOS 1 het niet. Thuis in Westbroek in oktober vorig jaar was het Jeroen Groot die een belangrijk aandeel had in de overwinning van DOS. Ook in Maartensdijk liet hij nadrukkelijk van zich spreken door bij de tussenstand van 1-5 maar liefst 4 doelpunten voor zijn rekening te nemen. Hij werd door zijn coach Maarten van Brenk vijf minuten voor tijd met een publiekswissel beloond.

Halverwege was bij rust met een stand van 2-9 de wedstrijd al beslist. Vooral het eerste aanvalsvak had hierin een belangrijke bijdrage. Met veel vlotte combinaties en een goed verzorgde rebound vond men elkaar in hoog tempo. Het tweede aanvalsvak draaide erg stroef. Niet alle spelers hadden in de volle zon de volledige focus en inzet. Nadat TZ even bij 5-9 dacht terug in de wedstrijd te kunnen komen, scoorde DOS snel driemaal op rij en gooide daarmee de wedstrijd definitief in het slot.

Uiteindelijk wint DOS deze derby vrij eenvoudig met 8-15 en sluit de competitie af met een ruime overwinning. In de eindstand heeft DOS een voorsprong van 6 punten op nummer 2 KVA en een doelsaldo van +113. Met deze duidelijke cijfers kunnen de Westbroekers genieten van de zomervakantie en half augustus van start gaan met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse.

Bij Tweemaal Zes nam een aantal spelers afscheid; Matthias van Beest, Antoinette Enschedé en Anouk van Brenk. Zij werden onder applaus gewisseld en ontvingen bloemen.
!