Afbeelding

Tennisvereniging Helios verduurzaamt

Algemeen

Vrijdag 24 juni wordt de verduurzaming van het tennispark van Helios afgesloten met de officiële ingebruikname van de zonnepanelen op het dak van het Heliohome. 

In de afgelopen jaren heeft Helios veel werk gemaakt om de vereniging te verduurzamen. Zo werd zowel de baanverlichting als de verlichting in het clubhuis vervangen door ledverlichting, de oude koelkasten en vriezers vervangen door energiezuinige exemplaren en werden begin 2021 zonnepanelen aangelegd. 

Het energieverbruik van zo’n 15.000 kWh per jaar is nagenoeg teruggebracht naar 0 kWh, een mooi resultaat. Vanwege corona konden de zonnepanelen niet direct na de plaatsing officieel in gebruik worden genomen. Dat vindt nu dus op feestelijke wijze plaats, aanstaande vrijdag vanaf 17.30 uur. Er zal met een drone opnames van bovenaf worden gemaakt en aansluitend is er een hapje en een drankje. De ingebruikname is onderdeel van het Helios Open tennistoernooi, dat deze week plaatsvindt met meer dan 100 deelnemers in 15 onderdelen. De sponsorcommissie van Helios maakt er een leuk evenement van. (Han Lucas Luijckx)

!