Na het diner gingen de tafels aan de kant.
Na het diner gingen de tafels aan de kant.

Act Now 2022 haalt 65.250 euro op voor het goede doel

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 10 juni en zaterdag 11 juni vond het inmiddels alom bekende fundraisingevent Act Now plaats op het grasveld voor het gemeentehuis in Bilthoven. Meer dan 300 gasten waren aanwezig op het evenement en haalden samen ruim 65.000 euro op voor drie goede doelen: opvang vluchtelingen uit Oekraïne, Voedselbank De Bilt en Make-A-Wish.

Na het succes van de vorige jaren stond de vrijdagavond ook dit jaar weer in het teken van bingo. Behalve alle leden van de serviceclubs uit De Bilt/ Bilthoven, kregen ook de, aan de clubs verbonden vrijwilligers, een uitnodiging. Deze avond bracht 6.000 euro op. Een mooi begin voor dit tweedaagse evenement. ‘De avond was iets minder druk dan vorige keren’, vertelt Stephan Bosman, één van de organisatoren van Act Now. ‘Aan het begin van dit jaar was nog niet zeker of het evenement kon doorgaan, dus waarschijnlijk heeft niet iedereen deze datum vrijgehouden’.

Kavels
Zaterdagavond vond het grote feest plaats voor de Rotary-leden en hun gasten, met als thema ‘Bright white with a touch of gold’. Een mix van samen dineren en acts, met livemuziek om geld in te zamelen voor het goede doel. De hele tent was omgebouwd tot een exclusieve Nightclub in Ibiza-stijl. Tijdens en na het diner startte de veiling, met vele kavels: vier maal personal training voor vijf, een schilderij van Lotte Kloppenburg, biertruck van Oudaen, een racefiets, varen in een luxe sloep, een weekend in een vrijstaand huis in Woudsend, met boot, opvouwbare all-mountain ski’s, training en coaching van dames 1 SCHC, een skybox voor tien personen tijdens een concert van Ed Sheeran, een kite inclusief wetsuit, een verblijf op Ibiza inclusief één dag varen op de nieuwste Wayer 77 Yacht, een klassieke autorally in een Porsche 911 en nog veel meer. Bij opbod gingen de kavels naar de hoogste bieder.

Lokaal
Na de veiling schoven de gasten de tafels opzij en blies de band met livemuziek het dak eraf, met veel gestamp, goede muziek en rook. ‘Het was een topavond’, vertelde Bosman. ‘Niet alleen voor de gasten, maar ook voor onze goede doelen. Na twee jaar corona wisten wij niet wat wij konden verwachten, dus hoopten wij zo’n 30.000 euro op te halen. Dat wij uiteindelijk op meer dan 65.000 euro uitkwamen, was ver boven verwachting. Het geld verdelen wij onder de drie goede doelen. En allemaal lokaal.

Opbrengsten
Wij organiseren Act Now met veel liefde en enthousiasme, omdat wij weten dat wij met de opbrengsten een echte concrete bijdrage kunnen leveren aan de gekozen goede doelen. De afgelopen jaren haalden wij meer dan 400.000 euro op en konden daarmee veel goede doelen ondersteunen in het realiseren van hun projecten’. Het belangrijkste doel dit jaar is de ondersteuning van vluchtelingen uit Oekraïne in gemeente De Bilt. Bosman: ‘Naar ik begreep vangt De Bilt ongeveer 175 Oekraïense vluchtelingen op. Met hen willen wij onder andere een dagje naar Amsterdam. Eén van onze leden binnen de Rotary heeft contacten bij het stadion van Amsterdam, dus daar proberen wij ook een rondleiding te krijgen’.

Het tweede goede doel is Make-A-Wish. Elke dag horen vier families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms levensbedreigende ziekte heeft. ‘Iedere wens kost ongeveer 5.000 euro’, vertelt Bosman. ‘Als Rotary Groot Bilthoven willen wij graag een steentje bijdragen en een wens vervullen voor vier families’. De Voedselbank De Bilt is het derde goede doel. Bosman: ‘De vrijwilligers in De Bilt helpen wekelijks meer dan 70 gezinnen met de uitgifte van voedselpakketten, maar zij doet meer dan alleen voedsel uitdelen en daarom is alle hulp welkom. De 65.250 euro is dus van harte welkom voor deze drie goede doelen’

Act Now haalde een recordbedrag op.