De voorstelling op het Berg en Bosch-terrein.
De voorstelling op het Berg en Bosch-terrein.

Theater in ’t Groen speelt tweeluik over King Arthur

Algemeen

Afgelopen weekend speelde Theater in ’t Groen 5 voorstellingen over het leven van Arthur, die op het punt staat om koning te worden. Hij was een figuur uit Keltische legenden, waarvan niet vaststaat of hij echt geleefd heeft. Timon Blok heeft er een tekst over geschreven. De uitvoering stond onder de bezielende leiding van de regisseurs Arie de Mol en Maike Pijnappel. 

Het stuk werd in 2 sessies, ieder op een eigen locatie, gespeeld: In een kapel op het Berg en Bosch terrein te Bilthoven speelden vooral de politieke intriges rond het aanstaande koningschap van Arthur. Op een boslocatie aan de Amersfoortseweg in De Bilt speelde zich een heel ander drama af. Hier speelde Guinevere, de vrouw van Arthur, een belangrijke rol. Haar amoureuze uitstapjes gaven de nodige spanning. 

Het publiek werd verdeeld in 2 groepen die na de eerste sessie verhuisden naar de andere locatie, waarbij de ene groep in Bilthoven startte en de andere in De Bilt. 

Het waren 2 totaal verschillende verhalen over het leven van deze koning. Het publiek was getuige van een tweeluik dat met volle overgave gespeeld werd. 

(Frans Poot)

De buitenlocatie was aan de Amersfoortseweg.