De jubileumcommissie ( v.l.n.r. Christiane Agterberg, Marleen Lageweg, Annemieke Hazeleger, Ed Holtkamp, Miranda Haverkamp, Marion Glaudemans en Katja van den Bogert-Prins) is er helemaal klaar voor.
De jubileumcommissie ( v.l.n.r. Christiane Agterberg, Marleen Lageweg, Annemieke Hazeleger, Ed Holtkamp, Miranda Haverkamp, Marion Glaudemans en Katja van den Bogert-Prins) is er helemaal klaar voor.

Tennisvereniging FAK jubileert

Algemeen

In het weekend van 25 en 26 juni is het groot feest bij Tennisvereniging FAK tennispark aan de Voordorpsedijk 75 in Groenekan omdat het vijfentwintig jaar geleden is dat de vereniging is ontstaan uit Omni-vereniging FAK. 

Tennisvereniging FAK is in 1997 opgericht, maar haar oorsprong ligt al in 1931. Door personeel van de elektrische apparatenfabriek Inventum in Bilthoven werd in dat jaar een voetbalclub opgericht. De beoogde naam ‘Inventum’ mocht niet van de KNVB. De directeur bedacht toen de naam FAK, naar zijn pasgeboren zoon. Om uitleg te geven aan de KNVB werd gesteld dat FAK ‘Flink Aanpakken Kameraden’ betekende.

Tennis
Nu 25 jaar later is Tennisvereniging FAK een gemoedelijke club met ongeveer 700 leden. Op zaterdag 25 juni wordt de aftrap van het feestweekend gegeven door voorzitter Ronald Janssen voor een weekend vol met activiteiten. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom op het tot Tropisch ‘Summer Breeze’ omgetoverde park. Wat volgt is een middag boordevol actieve en bijzondere spellen voor jong en oud op de tennisbanen van TV FAK. Bijvoorbeeld 360Ball; een combinatie van tennis, squash, padel en een beetje volleybal, maar ook SpeedMinton en Air badminton en voor wie het wat rustiger aan wil doen is er Boccia (een soort jeu de boules) en op het terras zijn er officiële roulette- en blackjack tafels waar iedereen zijn geluk kan beproeven.

Receptie
Om 17.00 uur wordt het glas geheven tijdens de officiële receptie, ’s avonds is er een feestavond met een spetterende band!. Het jubileumweekend wordt op zondag afgesloten met een tennisclinic voor de senioren in de ochtend en voor de jeugd in de middag; voor de senioren is er dan vanaf 14.00 uur een klaverjastoernooi.(Annemieke Hazeleger)