Het mannenkoor Noot aan de Man treedt op, terwijl in het zuidelijk deel van het ‘kruis’ van de kerk AZM al gereed zit.
Het mannenkoor Noot aan de Man treedt op, terwijl in het zuidelijk deel van het ‘kruis’ van de kerk AZM al gereed zit. Foto: [foto Henk van de Bunt]

Succesvol Benefiet Korenfestival voor Oekraïne

Algemeen

Zaterdag 28 mei vond het benefiet korenfestival voor Oekraïne plaats in de Dorpskerk De Bilt, waarvan de opbrengst door de Stichting Razem, voor de opvang van vluchtelingen, aan partnergemeente Miescisko wordt geschonken.

Wethouder Dolf Smolenaers opende deze benefietmiddag, waarna in een gevarieerd programma vier koren heel verschillende muzikale stromingen van nummers uit jaren 60 en 70, tot wereld muziek en klassieke stukken vertolkten. 

Het mannenkoor Noot aan de Man, dat het initiatief voor het festival genomen heeft opende het festival, gevolgd door een verrassend optreden van K’zz Voice, een gemengd koor van ouders van leerlingen van de Werkplaats. In de pauze kon het publiek in De Voorhof, door de kerkelijke gemeente Dorpskerk beschikbaar gesteld, een kopje koffie drinken.

Na de pauze zette het Algemeen Zangkoor Maartensdijk de middag voort met een aantal klassieke stukken en een frans chanson. Het projectkoor dat in de ochtend de zangworkshop had gevolgd, bracht twee nummers die net ingestudeerd waren, waarna gezamenlijk met het publiek door alle koren Santo Sant werd gezongen.

Bijzonder hartverwarmend was het optreden van het Oekraïnse meisje Marsha, dat met haar moeder en broertje in Bosch en Duin wordt opgevangen. Zij zong a-capella haar lievelingsliedje, waarin ze vertelt over haar geboortehuis, tuin en familie die ze nooit zal vergeten. Menigeen in de zaal pinkte een traantje weg, ze kreeg dan ook een staande ovatie.

Voor het verlaten van de kerk werd afgesloten met het Oekraïnse volkslied dat op het orgel door Dorpskerk-organist Jan Bulk werd gespeeld. Zie ook facebook.com/nootaandeman

(Marco van Rijn)