Dit jaar haalde de ALS-Lenteloop 320.000 euro op.
Dit jaar haalde de ALS-Lenteloop 320.000 euro op.

Laatste ALS-Lenteloop haalt 320.000 euro op

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Maandag 6 juni was het weer rennen en wandelen geblazen voor de vele deelnemers aan de laatste ALS-Lenteloop. Na zeven jaar houdt het inmiddels wijd en zijd bekende Bilthovense evenement op te bestaan. In zeven jaar tijd haalde zij meer dan anderhalf miljoen euro op voor onderzoek naar ALS.

De eerste ALS-nteloop startte in 2016, met veel deelnemers, gezelligheid en muziek. Voortrekker en voorzitter van deze eerste Lenteloop was de in Bilthoven woonachtige Vincent Cornelissen. Bij hem is acht jaar gelden ALS geconstateerd. Door het jaarlijks organiseren van dit evenement, hoopt hij, met vele medestanders, die vreselijke ziekte ALS de wereld uit te krijgen. Helaas is dit nog niet gelukt. Daarvoor is nog veel meer onderzoek nodig.

‘Ondanks mijn ziekte sta ik nog altijd positief in het leven’, vertelt Cornelissen. ‘Hardlopen lukt mij niet meer, maar natuurlijk was ik wel de hele dag van de partij om de deelnemers aan te moedigen. Ik ben ontzettend trots op wat de vele vrijwilligers en alle deelnemers al die jaren hebben laten zien’.

Tussen de vele nummers van de Hermes House Band door, maakte de organisatie het opgehaalde bedrag bekend. De 1005 deelnemers haalden met hun sponsors een bedrag van 320.000 euro op. Een bedrag waarmee het onderzoek weer even verder kan.

Aan de 5 km wandelloop deden bijna 400 mensen mee. Over de hele middag genomen waren er ruim 1300 deelnemers.
!