De rebound waar Mike de Kok de 2-1 uit scoort.

SVM dendert door tegen VVJ

De afgelopen maand zijn door SVM in 6 wedstrijden maar liefst 16 punten gehaald en werd er 21 keer gescoord. Kan SVM deze goede reeks voortzetten, dan klimt het naar de 5e plaats, waar nu de tegenstander VVJ staat.

Dat VVJ niet voor niets op deze 5e plaats staat, blijkt uit hun speloverwicht in de eerste 10 minuten: Glenn Koops redt op een kopbal en Björn Engel kan ternauwernood een bal voor de voet van een tegenstander tot corner verwerken.

Gestrekt
Toch is het SVM dat de score opent in de 11e minuut met een uitstekende combinatie die door Diederik Hafkemeijer snoeihard in het dak van het VVJ-doel gewerkt wordt. Vier minuten later valt een prima pass van VVJ precies tussen twee SVM verdedigers en wordt de 1-1 binnengeschoten. Het blijft een boeiende wedstrijd met kansen over en weer, waarbij Glenn in de 35e minuut flink gestrekt moet om een geplaatste bal uit zijn linkeronderhoek te halen. Kort daarop wordt een verre inworp van Frank van Brenk verlengd door Tycho Brandon en heeft Mike de Kok na een redding van de keeper de 2-1 gemaakt in de rebound. Amper een minuut later ligt de 3-1 er al in als Mike doorstoomt op rechts en zijn panklare voorzet door Tycho wordt ingekopt.

Na de rust dendert SVM door en na 7 minuten schuift Tycho de 4-1 binnen na weer een prima combinatie. De punten lijken nu binnen, zeker als VVJ in de 58e minuut met 10 man verder moet na een rode kaart voor een slaande beweging. VVJ kan geen druk meer zetten, en SVM speelt het rustig uit, wachtend op de kansen. Vanaf de 85eminuut gaat het ineens hard, een schitterende steekbal van Nicky Engel door het hart van VVJ wordt door de ingevallen Sam Beckers afgerond tot 5-1. Een minuut later onderschept Mike de bal en legt deze terug op Leroy Engel die de 6-1 binnen knalt. Het wordt uiteindelijk in de laatste minuut nog 7-1 door de tweede van Sam, die de bal heerlijk in de linker kruising krult vanaf 16 meter. Het publiek heeft zich niet verveeld en de vijfde plaats in de competitie is een feit, ook door de nederlaag van concurrent Hertha bij de kampioen Elinkwijk. (Ronald de Valk)