In het clubhuis van MMHC Voordaan wordt de bijeenkomst duurzame ontwikkelingen gehouden.
In het clubhuis van MMHC Voordaan wordt de bijeenkomst duurzame ontwikkelingen gehouden.

Bijeenkomst duurzame ontwikkelingen bij sportverenigingen

Algemeen

door Kees Diepeveen

Sportverenigingen, die duurzame ontwikkelingen binnen hun vereniging willen realiseren krijgen op 16 juni de gelegenheid om zich hierop te oriënteren. Dan organiseren Hockeyvereniging Voordaan, Korfbalvereniging Nova en de Biltse Sport Federatie met medewerking van BENG! een bijeenkomst voor sportverenigingen om te praten over mogelijke duurzame ontwikkelingen op hun sportparken. Alle sportverenigingen worden hiervoor uitgenodigd evenals de (nieuwe) wethouder sport en gemeenteraadsleden. 

Hoe kan een sportvereniging zich klaar maken voor de duurzame toekomst? Dat is de vraag die op deze bijeenkomst over duurzame ontwikkelingen op tafel ligt. De BSF weet dat veel sportverenigingen zich hiermee bezig houden en ook dat er al heel veel mogelijkheden zijn om te beginnen met verduurzaming van je vereniging.

Inspireren
Op deze avond kunnen bestuurders zich laten inspireren over de mogelijkheden, maar ook kennis en ervaringen delen, meedenken en -werken en kijken hoe krachten gebundeld kunnen worden om zo met zo veel mogelijk verenigingen een duurzame stap richting de toekomst te zetten. Zo hebben Voordaan en Nova al concrete plannen op tafel liggen en willen andere verenigingen hier graag in betrekken.

Sprekers
Er zullen meerdere sprekers aanwezig zijn, die zullen toelichten wat er mogelijk is binnen de Biltse sportvereniging. Vooralsnog zijn dit namens NOC/NSF- spreker Koen Beelen - onderwerp: sportpark van de toekomst, namens RSI: spreker: Arnout Fiolet, over ontwikkelingen op het gebied van duurzame sportmaterialen en namens Newae: spreker Wim Glaap over mogelijkheden natuurlijk watergebruik op sportparken.

Voor BENG! vertelt Dorien Bartels over het gebruik van zonnepanelen, Frits van Lingen en Stijn de Graaf (beiden namens Voordaan) vertellen wat je allemaal zelf al kunt doen en Nova ondersteunt hierin. Sport NL Groen is aanwezig om duurzaamheidstools die verenigingen kunnen gebruiken te demonstreren.

Belangstelling
Sportverenigingen en ook andere belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk 10 juni aanmelden door een e-mail te sturen naar secretaris@bsfnet.nl. Na inschrijving ontvangen de deelnemers het programma met een overzicht van de sprekers en hun inbreng. Op basis hiervan kunnen al vragen gesteld worden die op 16 juni worden besproken. De aanvang is om 19.30 uur.