De eerste twee zomerconcerten vinden plaats op het nieuwe Vinkenplein.
De eerste twee zomerconcerten vinden plaats op het nieuwe Vinkenplein. Foto: foto Peter van der Horst

Zomerconcerten De Bilt op andere locatie

Algemeen

Zondagmiddag 12 juni start het eerste zomerconcert van 2022. Deze concerten worden al meer dan 20 jaar georganiseerd door een viertal enthousiaste vrijwilligers.

Door een uitgebreide renovatie van paviljoen Beerschoten en aanpassing van de naaste omgeving is deze vertrouwde locatie tijdelijk niet te gebruiken; het bestuur heeft na enig speurwerk een andere ludieke locatie gevonden. Zij verwachten dat de concerten ook op het (nieuwe) Vinkenplein in Bilthoven op zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur tot hun recht kunnen komen. Voorlopig geldt dit voor de concerten op 12 juni en 3 juli.

Op 12 juni is er voor de pauze een optreden van Smartlappen- en Levensliederenkoor Parels van de Kromme Rijn uit Odijk o.l.v. dirigent Jan van Wieringen ondersteund door een viertal accordeonisten. Een zangkoor dat veel plezier in zingen heeft. De missie van de Parels van de Kromme Rijn is: Mensen met muziek en zang ontspanning bieden, hen blij en vrolijk maken.

De optredende groep na de pauze is onbekend door afzegging wegens te korte voorbereidingstijd. Wie als groep, band of koor interesse dit optreden in te vullen kan contact opnemen met neem dan contact op met inlichtingennummer 030 6951560.

De concerten worden georganiseerd door de Stichting Zomerconcerten De Bilt. Stoelen zijn aanwezig en de toegang is gratis (vrijwillige bijdrage). Ruime gratis parkeergelegenheid op Emmaplein. Er is volop catering met terras in directe omgeving. Bij mindere weersomstandigheden kan het concert geen doorgang vinden. De beslissing hierover wordt om 11.30 uur genomen en bekend gemaakt via https://www.zomerconcertendebilt.nl

Het daaropvolgende concert vindt plaats 3 juli met medewerking van Melodie Percussiegroep en het Groot Harmonieorkest Kon. Biltse Harmonie o.l.v. dirigent Arnold Span. (Jan Meeuwsen)