Een cheque met een mooi bedrag voor Stichting Duco.
Een cheque met een mooi bedrag voor Stichting Duco.

Communiekinderen sparen voor Duco

Algemeen

Twintig kinderen van de Sint Jan de Doperparochie, van de geloofsgemeenschappen Maarssen(broek) en Breukelen hebben 15 mei hun Eerste Heilige Communie gedaan in de Heilig Hartkerk te Maarssen. 

Om zich voor te bereiden, is er in het project voorafgaand aandacht besteed aan geven en delen, naar het voorbeeld van Jezus. Zo hebben de kinderen geld ingezameld voor een goed doel, o.a. door klusjes te doen. 

Duco
Dit jaar viel de keuze op Stichting Duco. Dit is een Samen naar School klas, gevestigd in de reguliere school De Kievit in Maartensdijk. In deze klas zit Duco en nog drie kinderen, in de leeftijd van 5-8 jaar, met een ontwikkelingsachterstand en/of (meervoudige) beperking. Er wordt gewerkt vanuit de visie dat ieder kind onderwijs verdient. Optrekken met leeftijdsgenoten van de reguliere school draagt bij aan de alertheid van deze kinderen en roept zorgzaamheid op bij de leerlingen van de school, creëert ruimte voor diversiteit en draagt bij aan nieuwe vriendschappen.

Communie
De kinderen uit de parochie hebben samen een heel mooi bedrag bij elkaar gespaard. Tijdens de feestelijke Communieviering op 15 mei is ook de collecte ten goede gekomen aan dit goede doel. Het totaalbedrag is geworden: 1000 Euro. Woensdag 25 mei gingen enkele communicanten, met hun ouders en pastor Jos, naar de school in Maartensdijk om het bedrag te overhandigen.

Diana de Rouwe, moeder van Duco en oprichtster van de stichting, was blij verrast. ‘Allereest ben ik jullie dankbaar dat jullie onze stichting hebben uitgekozen als goed doel. Hartverwarmend dat de kinderen van de kerk zich zo hebben ingezet en dat de mensen hebben gedoneerd. Wat een fantastisch bedrag hebben jullie opgehaald. Voor dit bedrag zullen we aangepaste speeltoestellen en buitenspeelgoed voor op het binnenplein, aangrenzend aan ons klaslokaal, gaan kopen zodat de kinderen niet alleen veilig kunnen spelen maar ook samen met de kinderen van de Kievitschool’. (Angela Kemp) 

!