Deelnemers zijn bezig aan een warming up.
Deelnemers zijn bezig aan een warming up.

Wekelijks sporten bij de Derde Helft in Maartensdijk

Algemeen

door Kees Diepeveen

Het plezier spat er van af. Zeven mannen en een vrouw die op het kinderveldje van voetbalvereniging SVM in Maartensdijk met elkaar Walking Football spelen. 

Deze vorm van voetbal is uitermate geschikt voor de wat oudere sporter of hij of zij nu een voetbalverleden heeft of niet. Trainer Jos Atteveld heeft veel ervaring met deze tak van het voetbal. Hij zorgt er voor dat de deelnemers veel plezier beleven aan deze vorm van sporten en bewegen. 

Onderdeel
Walking Football is een onderdeel van SVM- De Derde Helft; een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij met als doel om van de sportkantine een gezellige ontmoetingsplaats te maken voor ouderen boven de 55. Niet alleen voor het bewegen door sport en spel maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek.

SVM stelt haar accommodatie ter beschikking aan de organisatie van de Derde Helft om hun activiteiten te kunnen organiseren. Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur kunnen de deelnemers vrijblijvend meedoen met de activiteiten waar Walking Football onderdeel van uit maakt. 

Relaxt
‘De mensen komen niet alleen om even een uurtje lekker te sporten’ aldus trainer Walking Football Jos Attevelt. ‘Wat minstens zo belangrijk is zijn de momenten voor en na de training. We beginnen altijd met een kopje koffie. Dan gaan we even lekker bewegen en voetballen om daarna nog met elkaar even na te praten en een drankje te doen. Het gaat allemaal uiterst relaxt en iedereen vindt het heel gezellig. We hebben ook een vrouw in ons gezelschap’. Mensen die het eens willen bekijken of proberen zijn van harte welkom. Voetbalschoenen zijn geen vereiste. Anders kunnen die bij SVM worden geleend. ‘Er zijn drie regels waarop het Walking Football is gebaseerd. Er heeft geen fysiek contact plaats, er wordt niet hard gelopen en de ballen mogen niet boven heuphoogte gespeeld worden. Wanneer iedereen zich daar aan houdt beleven alle deelnemers daar erg veel plezier aan’.

Sociale aspecten
Uiteraard wordt er voorzichtig met de deelnemers omgesprongen. Jos Attevelt: ’We beginnen altijd met een warming up. We lopen een paar rondjes warm, rekken en strekken zodat het lichaam loskomt. Dat doe ik op een gevarieerde manier. Het moet immers leuk zijn’. Dat het leuk is beaamt Ruth Verhoef: ‘Ik heb een aantal keren meegedaan en vindt het erg leuk. Ook de combinatie van met elkaar sporten en de sociale aspecten bevallen mij heel goed. Er heerst een hele relaxte, ontspannen sfeer. Je bent lekker buiten. Ik zou het toejuichen wanneer er zich mensen melden die met ons mee willen doen. Het is echt de moeite waard en bewegen is gezond. Bovendien is het nog gratis ook’.

Mensen die kennis willen maken met Walking Football en een keer meetrainen kunnen zich melden bij Hans Nauta, tel: 06 30728528. Ook zonder melding vooraf is iedereen welkom.

!