Tim Houtman, op deze foto onder de korf, maakte in de laatste seconde het winnende doelpunt. Foto: foto Renske van Kempen

De laatste minuut telt voor Nova

Het veldseizoen is volop bezig en zaterdag 28 mei was het tijd voor de wedstrijden tegen Rust Roest in Eindhoven. Na een zeer gelijk opgaande wedstrijd tussen Nova 2 en Rust Roest 2, was het Sam Groenewold die in de laatste minuut het winnende doelpunt maakte. De wedstrijd eindigde met een stand van 14-15.

Na de voorbereiding en warming-up waren de spelers van Nova 1 klaar voor de wedstrijd. Er stond een goed windje en met een wat lichtere bal dan Nova gewend is, lag het schotpercentage erg laag. Na een kwartier spelen was de stand dan ook 3-5. Nova stond voor, maar ging graag met een groter gat de rust in. Uiteindelijk bleef het verschil 2 doelpunten en gingen Rust Roest en Nova met 4-6 de kleedkamers in.

Na de rust vielen de doelpunten om en om bij beide ploegen; 5-6, 5-7, 6-7 enzovoort. Met nog 2 minuten te spelen stond er 8-10 op het scorebord. Dit kon toch bijna niet meer misgaan. Maar het blijft korfbal en door 2 snelle goals van Rust Roest stond de score weer gelijk (10-10). De hand van de scheidsrechter gaat omhoog, nog 1 minuut. De klok tikte door en er was nog kans voor één aanval. Tim Houtman krijgt de bal en schiet. Prachtig afstandsschot en hij valt in de korf. 10-11; de scheidsrechter fluit direct af. Twee super spannende wedstrijden, waarbij de punten uiteindelijk toch naar Nova gaan.

Volgende week is het pinksterweekend en is de selectie vrij. 11 juni speelt Nova 2 tegen Wageningen 4 om 14.00 uur bij Sportpark Larenstein. Nova 1 speelt daarna om 15.30 uur tegen DVS’69 1.         (Milou van der Weerdt)