Tom Jansen schuift de 1-4 achter de doelman van De Vecht.

SVM pakt drie belangrijke punten

Met de goede vorm waarin SVM de afgelopen weken verkeert, heeft hoofdtrainer Marco Willemse nog altijd vertrouwen in de vijfde plaats in de competitie. Om deze hoop in leven te houden, moet er wel afgerekend worden met De Vecht.

Nadat het vorige week 33 minuten duurde voordat de bal in het net lag, kan er deze week weer gesproken worden over een vliegende start van SVM. In de 15e minuut geeft Tom Jansen de bal af aan Tycho Brandon, die met behulp van de paal de meegereisde SVM supporters meteen een reden om te juichen geeft: 0-1.

Na een eerste helft waar verder niet veel over te schrijven valt, start SVM de tweede helft met drie wijzigingen. Eén van de invallers; Mark Schouten, krijgt al na zes minuten na zijn invalbeurt de bal cadeau van een verdediger van De Vecht. Schouten pakt dit cadeautje maar al te graag uit en met een geplaatst schot schiet hij de 0-2 achter de slecht gepositioneerde keeper van De Vecht.

In de 57e minuut brengt De Vecht de spanning alweer terug: 1-2. In de 70e minuut krijgt SVM de uitgelezen kans om de voorsprong weer te vergroten naar twee doelpunten, als Brandon, wachtend op een voorzet, in het strafschopgebied naar de grond getrokken wordt. De scheidsrechter heeft het gezien en legt de bal op de stip. Jansen eist de bal op en schiet koelbloedig de 1-3 achter de keeper. Achttien minuten later is Jansen wederom trefzeker. Na een lange bal van doelman Glenn Koops komt de bal via de rug voor de voeten van Jansen, die met een geplaatste bal de eindstand van 1-4 op het scorebord schiet.         (Coen de Valk)