Op 4 juni is er weer van veel mooie tuinen te genieten.
Op 4 juni is er weer van veel mooie tuinen te genieten.

Struinen in de Tuinen

Algemeen

Groei en Bloei De Bilt/ Bilthoven heeft ook in 2022 weer Open Tuinen dagen en nodigt op onderstaande adressen mensen uit die van leuke of mooie tuinen houden.

Zij ontmoeten daar tuinliefhebbers, mensen die wroeten in de grond heerlijk vinden en hun hobby of plezier graag willen delen. Fotograferen mag, een plantencombinatie opschrijven, een naam van een roos vragen maar niets ongevraagd meenemen, zelfs geen zaadjes. Een groen uitje dus; de toegang is gratis. Op 9 en 30 juli is ook een aantal tuinen open.

Op zaterdag 4 juni bent u welkom bij Els Bonten, Spoorlaan 21, van 11.00 tot 16.00 uur. De tuin van Els is altijd in ontwikkeling. Er staan steeds meer vaste planten die eetbaar zijn. Els kweekt ook planten speciaal voor bijen want er is een aantal bijenkasten aanwezig. Els verkoopt ook planten.

Ook kunt u die dag op bezoek bij de Fam. Sessink, Julianalaan 98 B, van 11.00 tot 15.00 uur. Hun tuin is het resultaat van vijf jaar tuinieren door twee plantenliefhebbers met een druk gezinsleven en dito baan. De tuin is beetje bij beetje aangepast zonder een vastgesteld ontwerp. Daarbij ruilen ze graag planten met familie en vrienden. Elk jaar wordt het een beetje mooier. De tuin altijd in beweging.

Elly en Henk van de Wiel, Rubenslaan 8, ontvangen bezoekers graag van 11.00 tot 15.30 uur. Hun schaduwrijke tuin bestaat uit een aantal grote perken en terrassen verbonden door klinkerpaadjes. Van tuinreizen en bezoek aan kwekers worden vaak planten meegenomen in de hoop dat ze in de donkere, tuin willen groeien. Blij met alles wat groeit zit er weinig structuur in de tuin. De voortuin is een gemakstuin, de nu nog groene buxushaagjes zorgen ervoor dat het geheel, ondanks dat er nauwelijks naar wordt omgekeken, er verzorgd uitziet. (Bert van Reenen)