Tom Jansen zet Sam Beckers voor open doel met zijn lage voorzet.

SVM geeft niks weg tegen Hertha

Met elf tegengoals in de laatste vijf wedstrijden werd het voor SVM wel weer eens een keer tijd om de nul te houden. Met een verdediging die op beide backposities is gewijzigd en met een andere keeper op doel, trad SVM thuis aan tegen Hertha.

Wederom lijkt SVM uit de startblokken te schieten en na dertien minuten spelen, ligt de bal al achter de doelman van Hertha. Tom Jansen staat op het moment van schieten in buitenspelpositie en het doelpunt wordt afgekeurd.

In de 33e minuut is het weer raak voor Jansen, die de rebound van een schot van Tycho Brandon voor open doel binnenschiet. Alleen de grensrechter van Hertha staat ook deze keer met zijn vlag omhoog. Maar scheidsrechter Adil Kaouass geeft echter aan het beter gezien te hebben dan de grensrechter en keurt het doelpunt terecht goed: 1-0.

Drie minuten later staat de grensrechter van Hertha weer met zijn vlag omhoog, als Jansen een voorzet van Brandon prachtig achter zijn standbeen langs tot doelpunt promoveert. Na overleg tussen scheidsrechter Kaouass en de grensrechter van Hertha, blijkt ook dit toch weer een geldig doelpunt te zijn: 2-0.

In de tweede helft is het doelman Glenn Koops, die eerst met een geweldige reflex de 2-1 weet te voorkomen, om vervolgens minuten later een belangrijke rol te spelen bij de 3-0 van SVM. In de blessuretijd van de wedstrijd stuurt Koops, Mike de Kok weg in de diepte. De Kok opent op Jansen, die niet zelfzuchtig is en de bal aflegt op invaller Sam Beckers. Met een van zijn weinige balcontacten van de wedstrijd, tikt Beckers de bal voor open doel binnen. Zo verschijnt in de absolute slotfase de 3-0 eindstand op het scorebord. (Coen de Valk)