De nieuwe padelbanen van TPV Tautenburg.
De nieuwe padelbanen van TPV Tautenburg.

Tautenburg opent padelbanen

Algemeen

Vele enthousiaste reacties op deze primeur in De Bilt

Afgelopen vrijdag 20 mei ging eindelijk een langgekoesterde wens van vele Tautenburg-leden in vervulling: de opening van drie padelbanen op het mooie park aan de Dierenriem in Maartensdijk.

Zowel leden als niet-leden konden deze avond kennismaken met de snelst groeiende sport van Nederland. Op het nieuw ingerichte terras met sfeervolle verlichting en een top klinkende geluidsinstallatie waren vanaf de eerste minuut tot aan middernacht alle drie de banen continu bezet. Onder het genot van de opzwepende beats van DJ Dave kwamen de spelers met blosjes van inspanning en enthousiasme van de baan, om zich direct weer voor een volgende ronde aan te melden.

‘Wat is dit leuk. Ik ben helemaal om’, aldus een fanatieke tennisser die toegaf eerst nog wel wat bedenkingen te hebben. ‘Het gebruik van de wanden maakt het een heel dynamische sport. Het is een heel ander spelletje dan tennis en toch voelt het ook vertrouwd. Dit smaakt zeker naar meer.’

Huzarenstukje
Het bijzondere is dat het startschot voor de aanleg van de banen nog geen vier maanden geleden gegeven is. ‘In de algemene ledenvergadering hebben de leden hiervoor toen toestemming geven’ aldus Tautenburg-voorzitter Sander Maatman. ‘En dan is het een huzarenstuk dat de banen nu al speelklaar opgeleverd zijn. In korte tijd heeft Agterberg Bedrijven uit De Bilt de drie banen aangelegd en daarmee een complete herinrichting van het sportpark’. Hij heeft dan ook lovende woorden voor alle enthousiaste leden van de park- en padelcommissie die hier de afgelopen maanden tijd en energie in hebben gestoken. ‘Dit hele project toont het ware gezicht van onze vereniging, vrijwillige leden hebben met ongelooflijk veel inzet en toewijding deze upgrade van ons park tot stand gebracht en werkelijk tot het kleinste detail alles uitgedacht en georganiseerd’.

Introductieprogramma
Paul de Bruin, die vele jaren als tennisleraar aan Tautenburg verbonden was en nu een enthousiast commissielid is, vertelt over het introductieprogramma. ‘De komende maanden zullen we een groot aantal instuifmomenten organiseren waar zowel onze leden als niet-leden die geïnteresseerd zijn in padel, kennis kunnen maken met deze mooie sport. Om dit laagdrempelig te maken zal dit kosteloos zijn, en zijn er leenrackets en ballen beschikbaar’.

Nieuwe naam
Tautenburg zal in het vervolg verdergaan onder een nieuwe naam: Tennis- en Padel Vereniging Tautenburg. Dat betekent dat alle activiteiten in de nabije toekomst met padel uitgebreid gaan worden. Tautenburg gaat deelnemen aan de padelcompetities van de KNLTB en zullen in de eigen toernooien naast tennis ook padel gaan aanbieden.

Verhuur
Geïnteresseerden die af en toe willen padellen of tennissen, maar (nog) geen lid willen worden van de vereniging, kunnen een baan huren. Dit kan via de ‘Meet & Play’ app. Bram van Eck is hier de laatste weken druk mee bezig geweest. ‘Om het verhuren aan niet-leden mogelijk te maken, moest er een oplossing komen voor het beschikbaar stellen van padelrackets en -ballen. Hiervoor is een Padel Kiosk in het clubgebouw geplaatst waar je met een pinpas en het betalen van borg rackets kan huren en ballen kan kopen. Het toegangssysteem is hier inmiddels op aangepast. Bezoekers krijgen bij reserveren een tijdelijke pincode om het complex binnen te komen. Alle leden hebben afgelopen week in hoog tempo een aangepaste ledenpas gekregen’.

Kijk voor meer info op www.tautenburg.nl/padel. (Marieke Emmelot)

De eerste slagen op de nieuwe baan.