King Arthur wordt op twee buitenlocaties gespeeld.
King Arthur wordt op twee buitenlocaties gespeeld. Foto: foto Jan Erik Kant

Theater in ’t Groen gaat weer optreden

Algemeen

Theater in ’t Groen treedt in het weekend van 10-11-12 juni weer op. Dit keer met het prachtige tweeluik King Arthur: een tweeluik over één van de meest aansprekende middeleeuwse legendes, een toneeltekst geschreven door Timon Blok wordt door het gezelschap Theater in ’t Groen onder de bezielende leiding van regisseurs Arie de Mol en Maike Pijnappel uitgevoerd. 

In de afgelopen twee jaar heeft het Theater in ’t Groen zich door de diverse lockdowns moeten beperken tot het opvoeren van een aantal kleinschalige en intieme voorstellingen; bijvoorbeeld onder de naam In de Hoofdrol, en stond de ontwikkeling van grotere toneelvoorstellingen stil.. 

Koning Arthur
Het verhaal van King Arthur is een van de meest bekende middeleeuwse legendes, dat is bewerkt tot een prachtig tweeluik; twee bij elkaar behorende voorstellingen, die op verschillende locaties een visie op deze legende zullen verbeelden. Arie de Mol en Maike Pijnappel hebben zich ieder over één van deze voorstellingen ontfermd, en hebben zo samen een prachtig programma weten te ontwikkelen.

Uitgeput
In deze voorstelling zien we een Arthur die op het punt staat om koning te worden. Uitgeput na een lange en inspannende campagnestrijd vol politiek gekonkel. Trots maar ook onzeker over wat hem als koning te wachten staat. In deze onrustige en moeilijke tijd weet Arthur zich gesteund door zijn naaste medewerkers, en dan vooral door zijn liefdevolle vrouw Guinevere en zijn beste vriend Lancelot. De onverwoestbare vriendschap tussen deze drie mensen en hun gedeelde hartstocht in de strijd voor een betere wereld geeft hem de kracht voor deze zware taak. De kaartverkoop is inmiddels gestart; zie ook www.theaterinhetgroen.nl. Als gebruikelijk voor Theater in ’t Groen worden de voorstellingen gespeeld op mooie buitenlocaties. Startlocatie is aan de Amersfoortseweg 45 in De Bilt. (Sanne van der Zee)