Iedereen is blij elkaar weer te ontmoeten in 'De Kroeg'.
Iedereen is blij elkaar weer te ontmoeten in 'De Kroeg'.

Weer een Kroegfeest

Algemeen

door Marijke Drieenhuizen

Afgelopen vrijdag zat de sfeer, in de nieuwe locatie het Jongerencentrum Sojos in Maartensdijk, er gelijk goed in. Iedereen was blij elkaar weer te zien en helemaal los te gaan op de muziek van de drie dj’s van The Boogie Express.

De Kroeg is de plek waar mensen met een verstandelijk beperking elkaar in een beschermde omgeving kunnen ontmoeten. Het is nu bijna zeven jaar geleden opgezet en wordt nog steeds geregeld vanuit een samenwerking tussen verschillende organisaties: Thomashuis Maartensdijk, Reinaerde, Zideris, Ambrona en Mens De Bilt aangevuld met vaste vrijwilligers en anderen, die bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken. 

Feest
Tijdens deze Kroegavonden kunnen de bezoekers contacten leggen met anderen op hun eigen manier en in hun eigen tempo en genieten van het samenzijn, de muziek, het knutselen of van het samen spelen van een spelletje. Bevlogen begeleiders zijn altijd aanwezig; zij zetten koffie en thee, staan achter de bar, maken praatjes met de bezoekers en ondersteunen waar nodig.

De stemming zat er gelijk goed in: 60 bezoekers genoten met volle teugen. Het zijn altijd bijzondere avonden maar vrijdag 13 mei 2022 gaat de boeken in als een zeer bijzondere avond. Na afloop werden de bezoekers enthousiast uitgezwaaid. 

De volgende Kroegavond is vrijdag 17 juni, weer in het Sojos van 19.15 tot 21.15 uur. Voor meer info: Wilma van Poelgeest van Mens De Bilt (tel. 030 7440595).