De eerste betonblokken zijn gezaagd en worden op de juiste plek gelegd voor de bijenburcht.
De eerste betonblokken zijn gezaagd en worden op de juiste plek gelegd voor de bijenburcht. Foto: foto Judith Boezewinke

Bilthoven Biologicals aan de slag bij Reinaerde

Algemeen

Voor de bedrijfsvrijwilligers van Bilthoven Biologicals (BBio) stond het bouwen van een bijenburcht bij kinderboerderij De Schaapskooi voor woensdagmiddag op het programma.

Dankzij inspanningen van de vrijwilligers beschikt de Schaapskooi nu niet alleen over een prachtige burcht voor bijen. Ook zijn meters heg gesnoeid, is onkruid gewied en zijn zeker 100 plantjes gepoot. 

Blij
Reinaerde is blij met de hulp. Het betekent namelijk dat ze grote klussen gedaan krijgen die anders blijven liggen. Bovendien vinden de cliënten van Reinaerde zo`n middag erg leuk. Ze werken actief mee met de vrijwilligers en vertellen trots over hun werkplek bij de kinderboerderij. Zo ontstaan er mooie ontmoetingen tijdens het werk.

Maatschappelijk betrokken
BBio wil graag een goede buur zijn en zich inzetten voor de lokale samenleving. Jan-Eric Zandbergen, CEO van BBio, licht toe: ‘Wij maken poliovaccin, dragen bij aan wereldwijde uitroeiing van deze ziekte en voelen ons betrokken bij de mens en maatschappij. Net zo betrokken voelen we ons in de stedelijke omgeving waarin we werken. Ook daar zijn we onderdeel van. Vandaag konden we echt iets betekenen bij Reinaerde . Dat is mooi om te ervaren. En bovendien is het gewoon heel leuk om met collega`s eens iets anders te doen’. Een week eerder wandelde het team HR van BBio ook al met bewoners van D’Amandelboom in Bilthoven tijdens hun teamdag. ‘Bij BBio willen we afdelingsuitjes en teamdagen invulling geven met een maatschappelijke activiteit. Met een klein gebaar kun je een groot verschil maken in de buurt’, aldus HR director Joost Beucken.

Lokale verbinder
Samen voor De Bilt bracht BBio en Reinaerde bij elkaar. Deze stichting fungeert als bruggenbouwer in gemeente De Bilt. Met het regelen van ontmoetingen tussen bedrijven en ideële organisaties, wil ze de lokale maatschappelijke betrokkenheid stimuleren. Wie ook actief wil zijn in de Biltse samenleving kan o.a. hiervoor contact opnemen met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt: judith@samenvoordebilt.nl of 06 11564957